Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


Zenmeditatie geeft je rust, focus en inzicht. Het leert je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Onze cursussen worden beoordeeld met een 9 en Zen.nl bestaat al meer dan 30 jaar.

Zenmeditatie geeft je rust, focus en inzicht. Het leert je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Onze cursussen worden beoordeeld met een 9 en Zen.nl bestaat al meer dan 30 jaar.


Cursus meditatie Nijmegen: Leer mediteren

Meditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van meditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Bij onze cursus meditatie in Nijmegen leer je mediteren op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.

Meditatiecursussen in Nijmegen

 

Marco

Aantal Sterren: ★★★★★
"Heel veel inzicht in mijn eigen belemmerende gedachten gekregen. Hier ben ik nog lang niet klaar mee."

Hannerieke

Aantal Sterren: ★★★★
"Ik ben zonder verwachtingen begonnen aan de beginnerscursus en kan nu zeggen dat ik heel blij ben dat ik deze stap heb genomen."

Kevin

Aantal Sterren: ★★★★★
"Het heeft mij geholpen tot inzichten te komen. Daarbij hebben de effecten van zen meditatie mij verbaasd, in de positieve zin natuurlijk."
Gratis proeflessen meditatie in Nijmegen

Voor de start van de nieuwe introductiecursus kun je deelnemen aan een gratis proefles meditatie in Nijmegen. Het doel van deze les is een eerste kennismaking met zen, meditatie, de docenten en de meditatieruimte.
Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en de cursusopzet. Ook wordt er antwoord gegeven op de vragen die je hebt over zen, meditatie en de cursus.

De introductiecursus in Nijmegen

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk. Je leert mediteren samen met anderen in Nijmegen. Zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.

De gevorderdencursus meditatie in Nijmegen

Je ervaart meer rust en voldoening naarmate je meer één bent met wat je doet. Dat kun je leren door vier vaardigheden te ontwikkelen: aandacht, acceptatie, zelfreflectie en blijven doen. Samen stellen deze vaardigheden je in staat steeds moeitelozer door het leven te bewegen.
In deze cursus ontwikkelen we deze vier vaardigheden en onderzoeken hun samenhang.
Je leert hoe je kunt weten welke stappen er op een bepaald moment te nemen zijn, hoe je daarvoor in beweging komt en hoe je in beweging blijft. Je leert te doen wat je wilt doen, dat wil zeggen: één te zijn met wat je doet. En dat geeft rust.

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.

Van wie krijg je meditatieles in Nijmegen?


Joke Juki Batink (1962) is opgeleid door Floor Rikken (Zen.nl Utrecht) en startte met zen in 2013. Al snel werd ze gegrepen door de effecten ervan. Joke werkte geruime tijd in de zorg en als communicatieadviseur. De laatste jaren ervoer ze hoe zenbeoefening in sterke mate bijdroeg aan haar werkplezier en effectiviteit. Vanaf mei 2017 is Joke fulltime werkzaam als leraar en leidt zij Zen.nl Nijmegen.
e-mail: joke@zen.nl
Joke Batink zenleraar Zen.nl Nijmegen
 

Kyogen Fleer (1967) mediteert sinds 2008 en startte bij Daido Maas de opleiding tot zenleraar. Hij is opgeleid als politicoloog en maakte na enkele jaren onderzoekswerk de overstap naar de zorg. Hij is o.a. adviseur wonen en medische problematiek. Door de zenbeoefening ervaart hij veel meer geluk en inzicht in privé en werk. Graag laat hij anderen ook kennismaken met wat zenmeditatie kan betekenen.
e-mail: kyogen@zen.nl
Kyogen Fleer zenleraar Zen.nl Enschede
 

Thomas Kok (1990) wordt opgeleid door Joke Batink en begon met mediteren in 2017. Al snel voelde hij zich helemaal thuis bij de beoefening. Zen helpt hem om meer in contact te zijn met wat er gaande is, in het dagelijks leven en in de uitdagingen van zijn werk. Thomas werkte geruime tijd als begeleider van alleenstaande minderjarige vluchtelingen en als jongerenwerker; momenteel is hij sociotherapeut in de GGZ. Omdat hij zelf de positieve effecten van zen dagelijks ervaart, heeft hij er voor gekozen dit met anderen te willen delen en geeft hij les bij Zen.nl Nijmegen.
e-mail: thomas@zen.nl
Thomas Kok zenleraar Zen.nl Nijmegen
 

Dorine Ooms (1964) is opgeleid door Joke Batink en mediteert bij Zen.nl sinds 2018. Zij is opgeleid tot psychiatrisch verpleegkundige en werkt momenteel als beleidsfunctionaris bij een gezondheidszorg-instelling.
Zij ervaart dat zen en het mediteren haar meer evenwichtig brengen, waardoor zij meer ruimte heeft om er voor anderen en haar omgeving te kunnen zijn. Deze ervaring en de tijdens haar opleiding tot zenleraar opgedane kennis en inzichten wil zij graag delen met zoveel mogelijk mensen. Daarom geeft zij les bij Zen.nl Nijmegen.
e-mail: dorine@zen.nl
Dorine Oom zenleraar Zen.nl Nijmegen
 

Fred Seegers (1958) is ondernemer en probeert daarbij altijd verbindend te zijn, zowel nationaal als internationaal. De uitdagingen rond een scheiding vormden de motivatie in 2011 om bij Zen.nl te beginnen met mediteren. In de loop van de jaren kreeg hij veel inzichten en antwoorden op vragen waarmee hij zat. Gezien deze positieve ervaringen is hij de opleiding tot zenleraar gaan doen met Rients als opleider. Een geweldig leerproces dat hij graag wil delen met cursisten. Fred geeft les in Zen.nl Nijmegen.
e-mail: fred@zen.nl
Fred Seegers zenleraar Zen.nl Nijmegen
 

Pepijn Sluiter (1978) begon in 2011 met mediteren onder leiding van Floor Rikken bij Zen.nl Utrecht. Meditatie creëerde direct meer rust en het vermogen om gedachten te ordenen. Vanaf 2014 nam hij les bij Rients Ritskes en deed de zenlerarenopleiding bij Zen.nl. Pepijn is afgestudeerd als architect, heeft een eigen onderneming en richt zich naast ontwerp en projectbegeleiding op sociale en culturele aspecten van de bouwsector en is directeur van het Architectuurcentrum Nijmegen. Pepijn geeft les in Zen.nl Nijmegen.
e-mail: pepijn@zen.nl
Pepijn Sluiter zenleraar Nijmegen
 

Jeroen Verstappen (1980) mediteert sinds 2010 bij Zen.nl Nijmegen. Hij werd opgeleid tot zenleraar door Daido Maas, vanaf 2014 was hij in opleiding bij Rients Ritskes en sinds 2017 is zijn opleider Floor Rikken. Jeroen is afgestudeerd vrijetijdsmanager met een voorliefde voor het experiment. Zo heeft hij een eigen onderneming gehad in het opzetten van sociaal culturele projecten en is geruime tijd werkzaam als decorbouwer. Momenteel werkt hij voor Zen.nl Nederland en is hij coach/opleider en zenleraar bij Zen.nl Nijmegen en Zen.nl Arnhem.
e-mail: jeroen@zen.nl
Jeroen Verstappen zenleraar coach opleider Zen.nl Nijmegen Arnhem
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl