pompoen

leeg stukje

Gevorderden

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen en te onderhouden. Om dit te ondersteunen biedt Zen.nl ook het hele jaar door lessen en trainingen.
Na de introductiecursus kun je doorstromen naar een van de doorgaande groepen.

Thema's vanaf februari 2022

Zen en onzin van het leven. Een verzameling klassieke en moderne koans (dinsdag en vrijdag)

Rients Ritskes boek zen en onzin van het leven De koan is de unieke meditatieve trainingsmethode uit de Rinzai-zentraditie voor het ontwikkelen van een open, creatieve en flexibele geest. In zijn nieuwe boek 'Zen en onzin van het leven', geeft Rients Ritskes een moderne interpretatie van deze eeuwenoude spirituele methode en een uitgebreide toelichting op zelf ontwikkelde en oude koans. Het boek gaat - onder andere - in op creatief denken, leven met meer antwoorden, beter communiceren met een koan, doen en niet doen, en de taal van symbolen. Uitdagend voor ons denkende brein en inspirerend door de vele praktische toepassingen en oefeningen.

Leer voelen wat je wilt voelen vervolg (woensdag)

leer voelen wat je wilt voelen Rients Ritskes Hoe kan zen helderheid scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties? Zen kan helpen om beter met gevoelens om te gaan: niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. We ontwikkelen een benaderingswijze van onze gevoelswereld die herkenbaar is en die direct in de praktijk getoetst en toegepast kan worden. Dit half jaar gaat docent Pepijn dieper in op de individuele emoties als liefde, angst, vreugde, verdriet, jaloezie. Alle gelegenheid om te oefenen, inzichten op te doen, patronen te ontdekken en zien of je het ook anders zou willen doen.

The zen of you and me (maandag, woensdag, donderdag, zaterdag)

boek zen of you and me hamilton We staan constant in relatie met anderen. Vaak beleven we daar plezier aan. Soms is het ronduit uitdagend. Volgens Hamilton is het in alle gevallen de moeite waard om te blijven werken aan goed en werkelijk contact. Het lijkt soms zo voor hand te liggen dat we er nogal eens overheen kijken.
In de lessen is Hamilton onze reisleider en laten we ons door haar inspireren en faciliteren met deze “gids om overweg te kunnen met ongeveer iedereen” zoals de ondertitel van dit boekje luidt.
Samen maken we zoals altijd weer de vertaalslag naar ons dagelijks leven en onze dagelijkse omgeving.

Inschrijving

Instromen als gevorderde cursist kan altijd als je voldoende meditatie ervaring hebt. Je lidmaatschap gaat in per de eerste van de maand. Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.


Ja! Ik schrijf me nu graag in:

maandag 20.00-21.45 uur (Kyogen Fleer)
dinsdag 17.45-19.30 uur (Rients Ritskes)
dinsdag 20.00-21.45 uur (Rients Ritskes)
woensdag 20.00-21.45 uur (Joke Batink)
woensdag 20.00-21.45 uur (thema: Leer voelen wat je wilt voelen. Deel 2, start 2 februari)
donderdag 20.00-21.45 (Joke Batink)
vrijdag 09.30-11.15 (Jeroen Verstappen)
zaterdag 09.30-11.15 (Joke Batink)

Tarief:

Particulier € 65,- per maand
Voltijdstudent € 40,- per maand
Bedrijf € 90,- per maand (inclusief BTW en met factuur)

Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.