zen meditatie cursus centrum

Gevorderden

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen biedt Zen.nl ook het hele jaar door lessen en trainingen.
Na de introductie cursus kan je doorstromen naar een van de doorgaande groepen.


Thema's

Leer voelen wat je wilt voelen

We baseren ons op het boek “Leer voelen wat je wilt voelen” van Rients Ritskes, wat het vervolg is op het boek uit de introductiecursus ‘Leer denken wat je wilt denken’.
Zenbeoefening draagt bij tot het beter om gaan met gevoelens, (over)gevoeligheid en emoties. Niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. Voor iedereen die beter de weg wil leren kennen in zijn of haar eigen bewustzijn en gevoelswereld.


Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Wat doet er echt toe in mijn leven? Hoe ga ik met dingen om? Wat wil ik? De inzichten en adviezen uit dit boek van de boeddhistische monnik Sunim helpen ons in het moderne, drukke bestaan te zoeken naar rustpunten en inzicht. Allerlei aspecten van ons dagelijks leven komen aan bod: liefde, vriendschap, ambities, werk ….
In de lessen onderzoeken we hoe we de woorden van Sunim betekenis kunnen geven in onze eigen dagelijkse praktijk. En uiteraard nemen we hier ruim de tijd voor …….

Non-dualiteit in de praktijk

Non-dualiteit gaat over anders leren denken en daardoor meer eenheid kunnen voelen met je omgeving. Onze leidraad is het boek ‘Non-dualiteit in de praktijk. Gesprekken op de grens van het denken’, van Rients Ritskes en Arthur Nieuwendijk.
Dit boek is de weerslag van een aantal gesprekken tussen zenmeester Rients en filosoof Arthur. Ze bieden ons met hun gesprekken dieper inzicht in onszelf en onze drijfveren en bieden daarnaast verrassend praktische handvatten voor het vinden van rust en geluk in het dagelijks leven.


Alle dagen zen

Hoewel het gewoon zitten op je kussentje en gewaar zijn wat er gebeurt heel simpel is, is het minder eenvoudig om dat werkelijk in praktijk te brengen. Omdat je voortdurend door verlangens en dagdromen in beslag wordt genomen, ben je eigenlijk maar zelden in het hier-en-nu.
Aan de hand van de Amerikaanse zen-lerares Joko Beck gaan we aan de slag met haar krachtige aanwijzingen om alle mentale omwegen te vermijden.


Inschrijving

Instromen als gevorderde cursist kan altijd als je voldoende meditatie ervaring hebt. Je lidmaatschap gaat in per de eerste van de maand. Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Voor de populaire tijdstippen zijn er wachtlijsten.


Ja! Ik schrijf me nu graag in en krijg het boek 'Meer zen, minder bubbels' cadeau:

Thema ‘Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ :
maandag 20.00-21.45 uur (Kyogen Fleer).
woensdag 20.00-21.45 uur (Joke Batink).

Thema ‘Non-dualiteit in de praktijk’:
dinsdag 17.45-19.30 uur (Rients Ritskes).
dinsdag 20.00-21.45 uur (Rients Ritskes). (Wachtlijst)

Thema: 'Leer voelen wat je wilt voelen':
donderdag 20.00-21.45 (Floor Rikken)

Thema: 'Alle dagen zen':
vrijdag 09.30-11.15 (Jeroen Verstappen).


Tarief:

Particulier € 59,- per maand
Student€ 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf€ 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)

Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Bedrijf:

Beroep/studie:

Opmerkingen:

Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


* Deze velden zijn verplicht bij inschrijvingVoor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.