Nijmegen
pompoen

leeg stukje

Gevorderden

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen en te onderhouden. Om dit te ondersteunen biedt Zen.nl ook het hele jaar door lessen en trainingen.
Na de introductiecursus kun je doorstromen naar een van de doorgaande groepen.

Thema's in 2021

Zen en onzin van het leven. Een verzameling klassieke en moderne koans (dinsdag en vrijdag)

Rients Ritskes boek zen en onzin van het leven De koan is de unieke meditatieve trainingsmethode uit de Rinzai-zentraditie voor het ontwikkelen van een open, creatieve en flexibele geest. In zijn nieuwe boek 'Zen en onzin van het leven', geeft Rients Ritskes een moderne interpretatie van deze eeuwenoude spirituele methode en een uitgebreide toelichting op zelf ontwikkelde en oude koans. Het boek gaat - onder andere - in op creatief denken, leven met meer antwoorden, beter communiceren met een koan, doen en niet doen, en de taal van symbolen. Uitdagend voor ons denkende brein en inspirerend door de vele praktische toepassingen en oefeningen.

Leer voelen wat je wilt voelen (woensdag)

leer voelen wat je wilt voelen Rients Ritskes Hoe kan zen helderheid scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties? Zen kan helpen om beter met gevoelens om te gaan: niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. We ontwikkelen een benaderingswijze van onze gevoelswereld die herkenbaar is en die direct in de praktijk getoetst en toegepast kan worden.

Alle dagen zen (woensdag, donderdag, zaterdag)

boek Alle dagen zen Joko Beck Hoewel de basis van zen - het 'zitten' in meditatie en gewoon zijn in het moment zelf - simpel en direct klinkt, valt het niet mee om dit werkelijk in praktijk te brengen. Voortdurend zijn we afgeleid van het hier-en-nu. Aan de hand van de Amerikaanse zenlerares Joko Beck gaan we in op de uitdagingen en verlangens van ons dagelijks leven. Down to earth, praktisch, gedreven, maar ook met geduld voor onszelf en hen die ons omringen.

Zen en poëzie (maandag)

Aan de hand van gedichten (o.a. van Wislawa Szymborska) en actuele columns onderzoeken we onszelf en onze kijk op de wereld. We laten ons verrassen, op het verkeerde been zetten en oefenen in het ontwikkelen van flexibiliteit en ontdekken van nieuwe perspectieven.

Inschrijving

Instromen als gevorderde cursist kan altijd als je voldoende meditatie ervaring hebt. Je lidmaatschap gaat in per de eerste van de maand. Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.


Ja! Ik schrijf me nu graag in:

maandag 20.00-21.45 uur (Kyogen Fleer)
dinsdag 17.45-19.30 uur (Rients Ritskes)
dinsdag 20.00-21.45 uur (Rients Ritskes) (Wachtlijst)
woensdag 20.00-21.45 uur (Joke Batink)
woensdag 20.00-21.45 uur (thema: Leer voelen wat je wilt voelen, start 8 september)
donderdag 20.00-21.45 (Joke Batink)
vrijdag 09.30-11.15 (Jeroen Verstappen)
zaterdag 09.30-11.15 (Joke Batink)


Tarief:

Particulier € 59,- per maand
Student € 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf € 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Tarief:

Particulier  € 59,- per maand
Student € 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf € 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:

Postcode*:

Plaats*:Bedrijf/organisatie:

Beroep/studie:

Opmerkingen:

Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


* Deze velden zijn verplicht bij inschrijvingVoor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.