Nijmegen
pompoen

leeg stukje

Zen.nl Nijmegen leraren


Joke Batink (1962) is opgeleid door Floor Rikken (Zen.nl Utrecht) en startte met zen in 2013. Al snel werd ze gegrepen door de effecten ervan. Joke werkte geruime tijd in de zorg en als communicatieadviseur. De laatste jaren ervoer ze hoe zenbeoefening in sterke mate bijdroeg aan haar werkplezier en effectiviteit. Vanaf mei 2017 is Joke fulltime werkzaam als leraar en bedrijfsleider van Zen.nl Nijmegen.
e-mail: joke@zen.nl
Joke Batink zenleraar Zen.nl Nijmegen
 

Jetty Ferwerda (1965) is in 2013 begonnen met mediteren en geeft les bij Zen.nl Tilburg en Zen.nl Nijmegen. Ze is opgeleid door Lilian Daishin van der Vaart. Voor Jetty is mediteren een dagelijks terugkerend ritueel in een hectisch leven met opgroeiende kinderen en een dynamisch eigen bedrijf. "In die stilte kan ik letterlijk en figuurlijk op adem komen. Waardoor ik weer werkelijk contact kan maken met mezelf en de ander, hier en nu."
e-mail: jetty@zen.nl
Jetty Ferwerda zenleraar Zen.nl Tilburg
 

Kyogen Fleer (1967) mediteert sinds 2008 en startte bij Daido Maas de opleiding tot zenleraar. Hij is opgeleid als politicoloog en maakte na enkele jaren onderzoekswerk de overstap naar de zorg. Hij is o.a. adviseur wonen en medische problematiek. Door de zenbeoefening ervaart hij veel meer geluk en inzicht in privé en werk. Graag laat hij anderen ook kennismaken met wat zenmeditatie kan betekenen. Vanaf september 2014 leidt hij de nieuwe locatie van Zen.nl in Enschede.
e-mail: kyogen@zen.nl
Kyogen Fleer zenleraar Zen.nl Enschede
 

Dorine Ooms (1964) wordt opgeleid door Joke Batink en mediteert bij Zen.nl sinds 2018. Zij is opgeleid tot psychiatrisch verpleegkundige en werkt momenteel als beleidsfunctionaris bij een gezondheidszorg-instelling.
Zij ervaart dat zen en het mediteren haar meer evenwichtig brengen, waardoor zij meer ruimte heeft om er voor anderen en haar omgeving te kunnen zijn. Deze ervaring en de tijdens haar opleiding tot zenleraar opgedane kennis en inzichten wil zij graag delen met zoveel mogelijk mensen. Daarom geeft zij les bij Zen.nl Nijmegen.
e-mail: dorine@zen.nl
Dorine Oom zenleraar Zen.nl Nijmegen
 

Pepijn Sluiter (1978) begon in 2011 met mediteren onder leiding van Floor Rikken bij Zen.nl Utrecht. Meditatie creëerde direct meer rust en het vermogen om gedachten te ordenen. Vanaf 2014 nam hij les bij Rients Ritskes en deed de zenlerarenopleiding bij Zen.nl. Pepijn is afgestudeerd als architect, heeft een eigen onderneming en richt zich naast ontwerp en projectbegeleiding op sociale en culturele aspecten van de bouwsector en is directeur van het Architectuurcentrum Nijmegen. Pepijn geeft les in Zen.nl Nijmegen.
e-mail: pepijn@zen.nl
Pepijn Sluiter zenleraar Nijmegen
 

Jeroen Verstappen (1980) mediteert sinds 2010 bij Zen.nl Nijmegen. Hij werd opgeleid tot zenleraar door Daido Maas, vanaf 2014 was hij in opleiding bij Rients Ritskes en sinds 2017 is zijn opleider Floor Rikken. Jeroen is afgestudeerd vrijetijdsmanager met een voorliefde voor het experiment. Zo heeft hij een eigen onderneming gehad in het opzetten van sociaal culturele projecten en is geruime tijd werkzaam als decorbouwer. Momenteel werkt hij voor Zen.nl Nederland en is hij coach/opleider en zenleraar bij Zen.nl Nijmegen en Zen.nl Arnhem.
e-mail: jeroen@zen.nl
Jeroen Verstappen zenleraar coach opleider Zen.nl Nijmegen Arnhem
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl