Cursus meditatie Nijverdal: Leer mediteren

Meditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van meditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Bij onze cursus meditatie in Nijverdal leer je mediteren op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.

Meditatiecursussen in Nijverdal

 

Marco

Aantal Sterren: ★★★★★
"Heel veel inzicht in mijn eigen belemmerende gedachten gekregen. Hier ben ik nog lang niet klaar mee."

Hannerieke

Aantal Sterren: ★★★★
"Ik ben zonder verwachtingen begonnen aan de beginnerscursus en kan nu zeggen dat ik heel blij ben dat ik deze stap heb genomen."

Kevin

Aantal Sterren: ★★★★★
"Het heeft mij geholpen tot inzichten te komen. Daarbij hebben de effecten van zen meditatie mij verbaasd, in de positieve zin natuurlijk."
Gratis proeflessen meditatie in Nijverdal

Voor de start van de nieuwe introductiecursus kun je deelnemen aan een gratis proefles meditatie in Nijverdal. Het doel van deze les is een eerste kennismaking met zen, meditatie, de docenten en de meditatieruimte.
Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en de cursusopzet. Ook wordt er antwoord gegeven op de vragen die je hebt over zen, meditatie en de cursus.

De introductiecursus in Nijverdal

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk. Je leert mediteren samen met anderen in Nijverdal. Zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.

De gevorderdencursus meditatie in Nijverdal

Je ervaart meer rust en voldoening naarmate je meer één bent met wat je doet. Dat kun je leren door vier vaardigheden te ontwikkelen: aandacht, acceptatie, zelfreflectie en blijven doen. Samen stellen deze vaardigheden je in staat steeds moeitelozer door het leven te bewegen.
In deze cursus ontwikkelen we deze vier vaardigheden en onderzoeken hun samenhang.
Je leert hoe je kunt weten welke stappen er op een bepaald moment te nemen zijn, hoe je daarvoor in beweging komt en hoe je in beweging blijft. Je leert te doen wat je wilt doen, dat wil zeggen: één te zijn met wat je doet. En dat geeft rust.

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.

Van wie krijg je meditatieles in Nijverdal?


Harry Mengers (1956) is ruim twintig jaar leidinggevende en adviseur voor overheids- en not-for-profit organisaties. Daarbij benadrukt hij dat door meer rust en afstand te nemen, mensen en organisaties duurzamere keuzes maken. Hij is in 2002 met zenbeoefening begonnen en ervaart hierdoor meer inzicht en geluk. Harry heeft de opleiding tot zenleraar bij Hans van der Vleuten in Lochem gedaan waar hij ook cursussen verzorgde. Sinds augustus 2016 leidt hij de nieuwe Zen.nl locatie in Nijverdal, waar hij woont.
e-mail: harry@zen.nl
Harry Mengers zenleraar zencoach Zen.nl Nijverdal
 

Leon van den Barg kwam in 2018 voor het eerst in aanraking met zen. Na een half jaar introductiecursus heeft Leon zich aangemeld als zenleraar in opleiding (ziop) onder leiding van Harry Mengers. Leon is werkzaam als projectmanager in de IT en merkt door het regelmatig beoefenen van zen zowel privé als zakelijk de positieve resultaten, zoals meer rust en energie. De praktische toepasbaarheid in het dagelijks leven en werk maar bovenal de behaalde resultaten zoals beter ademhalen en beter keuzes kunnen maken. Dit zijn voor Leon de drijfveer om dit te delen met zoveel mogelijk mensen. Iedereen kan dit leren en ervaren.
e-mail: leonvandenbarg@zen.nl
Leon van den Barg zenleraar Zen.nl Nijverdal
 

Rolf Herlaar begon in 2007 met mediteren bij Zen.nl Deventer o.l.v. Frits Verheijden. Hij sliep slecht, kon zich moeilijk ontspannen, was onrustig en kon zijn negatieve gedachten niet uitschakelen. Al na een paar maanden sliep hij beter en had minder last van een dwalende geest. Hij raakte niet uitgepraat over zijn positieve ervaringen met zen en het werd daarom zijn missie is om iedereen kennis te laten maken met de voordelen van zenmeditatie. In 2019 begon hij aan de opleiding tot zenleraar bij Harry Mengers in Nijverdal. Sinds zijn kennismaking met zen maakt hij betere keuzes en haalt steeds meer energie uit het anderen te faciliteren in duurzaam geluk.
e-mail: rolf@zen.nl
Rolf Herlaar zenleraar Zen.nl Nijverdal
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl