Gevorderden

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen en te onderhouden. Om dit te ondersteunen biedt Zen.nl ook het hele jaar door lessen en trainingen. Na de introductiecursus kun je doorstromen naar een van de doorgaande groepen.

Thema's in 2023

boek the artist's way

The artist way: vind je eigen inspiratie (maandag)

In de gevorderdenlessen gaan we onze creativiteit ontdekken aan de hand van het boek The artist way van Julia Cameron. The Artist’s Way is het belangrijkste boek over creativiteit. Miljoenen mensen hebben deze wereldwijde bestseller bestempeld als een onmisbare gids om een creatief leven te leiden.

leer voelen wat je wilt voelen Rients Ritskes

Leer voelen wat je wilt voelen (maandag en vrijdag)

Hoe kan zen helderheid scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties? Zen kan helpen om beter met gevoelens om te gaan: niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. We ontwikkelen een benaderingswijze van onze gevoelswereld die herkenbaar is en die direct in de praktijk getoetst en toegepast kan worden.

een lego poppetje hangt over de rand van een vijzel

Zen en onzin van het leven (woensdag)

De koan is de unieke meditatieve trainingsmethode uit de Rinzai-zentraditie voor het ontwikkelen van een open, creatieve en flexibele geest. In zijn nieuwe boek 'Zen en onzin van het leven', geeft Rients Ritskes een moderne interpretatie van deze eeuwenoude spirituele methode en een uitgebreide toelichting op zelf ontwikkelde en oude koans. Het boek gaat - onder andere - in op creatief denken, leven met meer antwoorden, beter communiceren met een koan, doen en niet doen, en de taal van symbolen. Uitdagend voor ons denkende brein en inspirerend door de vele praktische toepassingen en oefeningen.

het boek van vreugde

Het boek van vreugde (donderdag).

Twee oude vrienden kijken terug op hun lange en veelbewogen levens. Ondanks hun ontberingen – of zoals ze zelf zeggen dankzij hun ontberingen – behoren ze tot de vrolijkste mensen ter wereld. Ze delen hun inzichten met humor, speelsheid en levensvreugde en geven antwoord op de belangrijkste vraag: hoe kunnen we vreugdevol leven ondanks het verdriet en de tegenslagen die bij het leven horen. We verdiepen met hun wijsheid de kennis van levenskunst en dagen ons uit om die toe te passen. Iedere dag.

Ik meld me hierbij aan voor de gevorderdencursus op:

Maandagavond 20.00-21.30, vanaf 13 februari (Leer voelen wat je wilt voelen en The artist way)
Woensdagavond 20.00-21.30, vanaf 15 februari (Zen en onzin van het leven)
Donderdagavond 20.00-21.30, vanaf 16 februari (Het boek van vreugde)
Vrijdagmorgen 9.00-10.30, vanaf 17 februari (Leer voelen wat je wilt voelen)

Tarief:

Particulier € 65,- per maand
Voltijdstudent € 40,- per maand
Bedrijf € 90,- per maand (inclusief BTW en met factuur)

Overige informatie

Ik wil graag informatie over de activiteiten van Zen.nl Nijverdal
Ik wil graag nadere informatie over zencoaching
Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.