Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Nijverdal leraren


Harry Mengers (1956) is ruim twintig jaar leidinggevende en adviseur voor overheids- en not-for-profit organisaties. Daarbij benadrukt hij dat door meer rust en afstand te nemen, mensen en organisaties duurzamere keuzes maken. Hij is in 2002 met zenbeoefening begonnen en ervaart hierdoor meer inzicht en geluk. Harry heeft de opleiding tot zenleraar bij Hans van der Vleuten in Lochem gedaan waar hij ook cursussen verzorgde. Sinds augustus 2016 leidt hij de nieuwe Zen.nl locatie in Nijverdal, waar hij woont.
e-mail: harry@zen.nl
Harry Mengers zenleraar zencoach Zen.nl Nijverdal
 

Marissa Bakker (1981) is werkzaam als apothekersassistente in een poliklinische apotheek.
Vanaf 2013 is ze op een persoonlijke ontdekkingsreis gegaan middels mindfulness en meditatie omdat ze op zoek was naar verdieping. In 2021 heeft ze een weeksesshin gevolgd en begon daarna met zenmeditatie bij Zen.nl.
In 2022 startte ze met de zenlerarenopleiding bij Eelco Smits en die vervolgt zij bij Harry Mengers in Nijverdal.
Marissa past de rust en aandacht die ze in zen heeft gevonden veel toe in haar dagelijkse werk.
e-mail: marissa@zen.nl
Marissa Bakker zenleraar Zen.nl Nijverdal
 

Leon van den Barg kwam in 2018 voor het eerst in aanraking met zen. Na een half jaar introductiecursus heeft Leon zich aangemeld als zenleraar in opleiding (ziop) onder leiding van Harry Mengers. Leon is werkzaam als projectmanager in de IT en merkt door het regelmatig beoefenen van zen zowel privé als zakelijk de positieve resultaten, zoals meer rust en energie. De praktische toepasbaarheid in het dagelijks leven en werk maar bovenal de behaalde resultaten zoals beter ademhalen en beter keuzes kunnen maken. Dit zijn voor Leon de drijfveer om dit te delen met zoveel mogelijk mensen. Iedereen kan dit leren en ervaren.
e-mail: leonvandenbarg@zen.nl
Leon van den Barg zenleraar Zen.nl Nijverdal
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl