Zen.nl Nijverdal leraren


Harry Mengers (1956) is ruim twintig jaar leidinggevende en adviseur voor overheids- en not-for-profit organisaties. Daarbij benadrukt hij dat door meer rust en afstand te nemen, mensen en organisaties duurzamere keuzes maken. Hij is in 2002 met zenbeoefening begonnen en ervaart hierdoor meer inzicht en geluk. Harry heeft de opleiding tot zenleraar bij Hans van der Vleuten in Lochem gedaan waar hij ook cursussen verzorgde. Sinds augustus 2016 leidt hij de nieuwe Zen.nl locatie in Nijverdal, waar hij woont.
e-mail: harry@zen.nl
Harry Mengers zenleraar zencoach Zen.nl Nijverdal
 

Leon van den Barg kwam in 2018 voor het eerst in aanraking met zen. Na een half jaar introductiecursus heeft Leon zich aangemeld als zenleraar in opleiding (ziop) onder leiding van Harry Mengers. Leon is werkzaam als projectmanager in de IT en merkt door het regelmatig beoefenen van zen zowel privé als zakelijk de positieve resultaten, zoals meer rust en energie. De praktische toepasbaarheid in het dagelijks leven en werk maar bovenal de behaalde resultaten zoals beter ademhalen en beter keuzes kunnen maken. Dit zijn voor Leon de drijfveer om dit te delen met zoveel mogelijk mensen. Iedereen kan dit leren en ervaren.
e-mail: leonvandenbarg@zen.nl
Leon van den Barg zenleraar Zen.nl Nijverdal
 

Rolf Herlaar begon in 2007 met mediteren bij Zen.nl Deventer o.l.v. Frits Verheijden. Hij sliep slecht, kon zich moeilijk ontspannen, was onrustig en kon zijn negatieve gedachten niet uitschakelen. Al na een paar maanden sliep hij beter en had minder last van een dwalende geest. Hij raakte niet uitgepraat over zijn positieve ervaringen met zen en het werd daarom zijn missie is om iedereen kennis te laten maken met de voordelen van zenmeditatie. In 2019 begon hij aan de opleiding tot zenleraar bij Harry Mengers in Nijverdal. Sinds zijn kennismaking met zen maakt hij betere keuzes en haalt steeds meer energie uit het anderen te faciliteren in duurzaam geluk.
e-mail: rolf@zen.nl
Rolf Herlaar zenleraar Zen.nl Nijverdal
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl