whatsapp
  
 

Bekijk hier onze overige activiteiten:


 

Eéndaagse workshop Boeddha-natuur / Shinrin-yoku

In de natuur kun je je ware aard ontdekken. Je vindt er metaforen en aanwijzingen die inzicht geven in jezelf. Het ritme van de natuur met de vier seizoenen dient tot inspiratie om ons af te stemmen op ons eigen levensritme. Je ontdekt het door één te zijn met je wezenlijke boeddha-natuur in de ons omringende natuur. In deze workshop leer je de éénheid te ervaren en de verbinding te maken.


 

Zencoach opleiding

Een zencoach begeleidt mensen in het door zelfreflectie verkregen inzicht in het dagelijks leven te integreren. De opleiding tot zencoach duurt, als vervolg op de zenlerarenopleiding, afhankelijk van ervaring en inzet gemiddeld anderhalf jaar en geeft je de bevoegdheid om zencoaching te verzorgen aan mensen met persoonlijke of professionele coachingsvragen.


 

Zenleraren opleiding

In een persoonlijk ontwikkeltraject maak je je de methoden, benaderingswijze en houding van zen eigen. Daardoor wordt je handelen in de dagelijkse praktijk geleidelijk meer situatie-gericht. Je raakt beter afgestemd op wat in relatie tot de ander nu nodig is.


 

Weekendsesshin

Een weekendsesshin is een zenretraite die van vrijdag tot en met zondag duurt. Het weekend wordt voor het merendeel in stilte doorgebracht. Er worden jaarlijks meerdere weekendsesshins georganiseerd met uiteenlopende thema's. Hier vind je de agenda met de geplande weekendsessshins.


 

Weeksesshin

Een zenretraite wordt sesshin genoemd. Het zevendaagse programma bestaat uit vele uren meditatie per dag, steeds opgebouwd uit perioden van 25 minuten, afgewisseld met perioden van ongeveer 10 minuten loopmeditatie. Naast de meditatie wordt er dagelijks een inleiding gegeven en is er gelegenheid voor individueel onderhoud.


 

Incompany training: Zen Incompany

Leren mediteren en dit integreren in het dagelijkse leven is het vertrekpunt van onze incompany training. De aandacht en focus die men hierdoor ontwikkelt, triggert inzichten en stimuleert groei. Ervaren trainers begeleiden de deelnemers op hun ontwikkelpad door dit te koppelen aan doelen. Daarbij wisselen theorie en praktijk zich af en is het programma steeds interactief. De groepsgrootte van een training is meestal rond 12 deelnemers en desgewenst kan de training aangevuld worden met individuele coaching of teamcoaching.


 

Zen vakantieweekend

Even weg en rust vinden in een andere omgeving. Een weekend met aandacht, ontspanning, meditatie en verdieping. Tijdens het zen vakantieweekend gaan we op een ontspannen manier op ontdekkingstocht naar onze verhalen. Dit doen we door theoretische inleidingen, meditatie, persoonlijke coaching en praktische workshops.


 

Zen en boogschieten

Vakantieweek Zen en Boogschieten in Frankrijk


 

Vijfdaagse natuursesshin

Niets is zo gezond voor lichaam en geest als buiten zijn en werken in de natuur. Daarom organiseert Zen.nl een midweek natuursesshin van 5 dagen.


 

Studiereis zentuinen Kyoto

Japan staat bekend vanwege haar rijke historie, inspirerende cultuur, esthetiek en verstilling. Het gehele land ademt de geest van zen en in Kyoto komt deze geest tot een spiritueel hoogtepunt in de vorm van de prachtige zentuinen in en rondom de stad.