Zen.nl logo Zen.nl Nederland
Mediteren met effect
024-6636420

zen in de zomer

zen in de zomer

ZenActueel, nummer 15, 15 april 2016. Meld je hier gratis aan als abonnee. Zie ook het archief.

 
 


Rust, ruimte en natuur aan de Waalkade

Zen.nl Nijmegen. De vestiging van Zen.nl Nijmegen bevindt zich aan de Waalkade in Nijmegen. Eind 2017 zal de kade heringericht gaan worden en tot die tijd wordt het een ‘natuurlijke vrijplaats’ voor groene initiatieven uit de buurt. Vorig jaar zomer riep de gemeente Nijmegen onder de noemer Leve(n)de Waalkade de stad op om daarvoor met ideeën te komen.
Zen.nl Nijmegen heeft, samen met architectenbureau Atelier 1:1, een voorstel ontworpen voor een ‘pop-up zentuin’, waarmee we een bijdrage willen leveren aan het prettige klimaat op de Waalkade. De zentuin zal een ontspannen ontmoetingsplaats worden; een plek om af te spreken en samen in alle rust te genieten van deze groene oase met zicht op de stromende rivier en de boten. Ook kunnen er passende activiteiten plaats vinden. We willen een plek creëren die de rivier verbindt met de stad. Waar mensen geïnspireerd worden door de rivier en de tuin, voor bezinning en meditatie.


Een zentuin is bij uitstek een plek waar mensen zich verbonden voelen met de natuur en kunnen genieten van de rust. Zentuinen zijn een kunstvorm waarin de natuur wordt verbeeld en als het ware verstild. De stenen symboliseren eilanden in de rivier, het grind symboliseert het stromende water en het mos en planten het bos. Voor de stenen willen we oude morenen (Waalkeien) gebruiken die verwijzen naar de vorming van de stuwwal die zo kenmerkend is voor Nijmegen. Het grind verwijst naar de rivier maar kan ook verwijzen naar de rivierduinen. Het stromen van de Waal staat centraal en symbool voor de veranderlijkheid in het leven.
Uit alle ingezonden plannen, zal de gemeente volgende week kiezen welke initiatieven daadwerkelijk uitgevoerd zullen gaan worden. We hopen je in de zomermaanden te kunnen uitnodigen om te komen genieten in de zentuin!
 
 

Lees in deze ZenActueel ook:

 
 
 
 

ZenActueel TV gemist?