Zen.nl logo Zen.nl Nederland
Mediteren met effect
024-6636420

zen in de zomer

zen in de zomer

ZenActueel nummer 12, 25 maart 2016. Meld je hier gratis aan als abonnee. Zie ook het archief.

 
 


Zen, terrorisme en vluchtelingen

Redactie ZenActueel. Mogen we wel altijd zwijgen? ZenActueel is een online magazine om lezers te stimuleren op hun zen weg. Als redactie proberen we ons daarom zo weinig mogelijk met politiek bezig te houden. Dit doen we in de geest van 'verbeter de wereld, begin bij jezelf'.
Deze keer kunnen we er niet omheen om te reageren op de minder zenvolle actualiteit van de afgelopen tijd. Daarom maken we deze keer een uitzondering en gebruiken ZenActueel om twee berichten die we zelf gisteren doorgestuurd kregen, door te geven aan onze lezers. Het zijn beide originele benaderingen die getuigen van een ont-stressende, vredelievende en open geest. Een geest die verder wil kijken dan alleen de voorpagina’s van de krant. We plaatsen ze, in de hoop dat ze kunnen helpen sociale angst beter te doorzien en daarmee mogelijk een bijdrage kunnen zijn aan een meer vreedzame en zenvolle wereld.


Ten eerste is er deze bijzondere video die mede gemaakt is door Eva Alisic. De video laat zien hoe de vluchtelingen 'ons hier in het westen misschien kunnen redden'. Eva was jarenlang cursist bij Rients Ritskes en woont nu voor haar onderzoekswerk alweer een paar jaar in Australië.
De tweede link is een artikel uit de Volkskrant over een deal tussen media en terroristen, waarvan je de boodschap niet zou geloven als het inhoudelijk niet zo gedegen en overtuigend zou zijn. Alvast zenvolle paasdagen toegewenst.

 
 

Lees in deze ZenActueel ook: 
 
 
 

ZenActueel TV gemist?