Zen.nl logo Zen.nl Nederland
Mediteren met effect
024-6636420

zen in de zomer

zen in de zomer

ZenActueel, nummer 21, 3 juni 2016. Meld je hier gratis aan als abonnee. Zie ook het archief.

 
 


Zentuin aan de Waalkade wordt realiteit

Zen.nl Nijmegen. Eerder schreven we al dat Zen.nl Nijmegen, samen met architectenbureau Atelier 1:1, een voorstel bij de gemeente had ingediend voor het aanleggen van een echte zentuin aan de Waalkade. Uit de vele projecten die bij de gemeente zijn ingediend om te komen tot een prettiger klimaat op de Waalkade, is onder andere dit plan gekozen om met financiële hulp van de gemeente te worden gerealiseerd. De zentuin aan de Waal wordt daarmee realiteit.
Momenteel wordt gewerkt aan een gedetailleerd plan en zijn de voorbereidingen voor de uitwerking ervan begonnen. Op de foto van architectenbureau 1:1 links vooraan Erin Hoogenboom als projectleider en schuin tegenover hem Janneke van Bergen, die architect is. Verder op de foto Rients Ritskes die namens Zen.nl opdrachtgever is en als zenmeester de compositie van het stenen-arrangement zal verzorgen. Het geheel wordt organisatorisch ondersteund door Rozanne van de Veur van Zen.nl Nijmegen.


Help ook mee
Het plan is dat de tuin in één dag zal worden aangelegd en wel op zaterdag 30 juli. Alles dat van tevoren kan worden klaargemaakt zal dan gereed staan. Aan de Waal zelf zal pas op 30 juli om 8.00 uur begonnen worden met de feitelijke aanleg van de tuin. ‘s Middags om 17.00 uur moet de klus geklaard zijn en wordt er voor het eerst gemediteerd. Daarna zal de tuin officieel geopend worden en is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen.
Vanaf 30 juli is de tuin dan van zonsopgang tot zonsondergang altijd open voor publiek. De plek is bedoeld om veel mensen midden in de stad een plek te bieden voor rust, ruimte en bezinning. Het plan is om de tuin tenminste een jaar of twee open te houden, waarna wordt gekeken of de tuin een permanente plek kan krijgen in het nieuwe ontwerp voor de Waalkade.
Wil jij zaterdag 30 juli helpen bij het aanleggen van de tuin? Mail dat dan even aan rozanne@zen.nl. We hebben mensen nodig die graaf- en sjouwwerkzaamheden kunnen doen, mensen die planten willen planten en de vlonders in elkaar kunnen zetten. En we hebben enkele vrijwilligers nodig die voor de hele ploeg koffie, thee en lunch willen klaarmaken.

 
 

Lees in deze ZenActueel ook: 
 
 
 
 
 
 
 

ZenActueel TV gemist?