Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Gevorderden lessen het hele jaar doorlopend

Gevorderden lessen zijn van doorgaande aard.

Regelmatige zenmeditatie heeft een blijvend positief effect op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zen beoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen biedt Zen.nl Rotterdam ook het hele jaar door lessen en trainingen.

Als je deelneemt aan de gevorderdencursus is deelname aan de stille ochtenden inbegrepen. Hiermee bieden we je een extra mogelijkheid je zentraining te verdiepen.


De doorgaande groep is toegankelijk voor iedereen die voldoende meditatie-ervaring heeft. Heb je bij Zen.nl de introductiecursus gedaan, dan ben je welkom in een van onze doorgaande groepen. Heb je eerder bij Zen.nl gemediteerd of heb je meditatie ervaring, neem gerust even contact op met Ramon als je vragen hebt.

leer voelen wat je wilt voelen Rients Ritskes

Leer voelen wat je wilt voelen

Hoe kan zen helderheid scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties? Zen kan helpen om beter met gevoelens om te gaan: niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. We ontwikkelen een benaderingswijze van onze gevoelswereld die herkenbaar is en die direct in de praktijk getoetst en toegepast kan worden. Van frustratie naar inspiratie; van overgevoeligheid naar fijngevoeligheid.

Lesrooster Leer voelen wat je wilt voelen

Dag Tijd Leraar
Maandag* 20.00-21.45 Leer Voelen wat je wilt voelen, sept. t/m juni 2025, Mark
Dinsdag* 20.00-21.45 Leer Voelen wat je wilt voelen, sept. t/m juni 2025, Nienke
Zondag 9.50-12.15 1e zondag v.d maand stilte meditatie (zie 'stille zondag')
* De cursus is ruim 40 lessen en loopt van september t/m juni, tussentijds instromen is mogelijk mits je ervaring hebt met zen meditatie.

boek dingen die je hoop geven Haenim Sunim

Zomercursus

De monnik Haemin Sunim geeft een moderne draai aan het boeddhisme. In onze zomerlessen in juli en augustus maak je kennis met de inzichten en adviezen uit het inspirerende boekje 'Dingen die je hoop geven & veerkracht vinden in uitdagende tijden'. Of je nu je baan bent kwijtgeraakt, liefdesverdriet hebt of een andere tegenvaller hebt gehad, het leven verloopt niet altijd zoals we willen. Deze zomer behandelen we in twee maanden heldere en krachtige wijsheden om moeilijke tijden door te komen en ze te leren accepteren. Zo kun je beter omgaan met de verwachtingen van anderen en vind je een betere balans.

Verwacht geen applaus

boek verwacht geen applaus Arthur Nieuwendijk Het leven kan uitdagend zijn, maar vaak geloven we dat er iets mis is als we niet gelukkig zijn. We proberen negatieve gedachten om te zetten in positieve en moeilijke emoties zoals stress, angst en depressie te elimineren. We denken dat ons innerlijk net zo maakbaar is als de wereld om ons heen en werken daar hard aan met therapie, medicatie, dankbaarheidsdagboeken en zelfcompassie. Dit voortdurend focussen op onszelf maakt ons niet gelukkiger.

Dit boek biedt een ander perspectief, geïnspireerd op boeddhistische wijsheid. Het leert ons dat de problemen en uitdagingen die we tegenkomen ons geluk juist kunnen versterken als we ze op de juiste manier integreren in ons leven. Het boek introduceert een stapsgewijze methode voor het trainen van de geest, Lojong. Een training voor duurzame, persoonlijke en spirituele groei.

Ja! Ik schrijf me graag in voor de cursus op:

Leer voelen wat je wilt voelen
maandagavond 20.00-21.45 uur, start 2 september, leraar: Mark
dinsdagavond 20.00-21.45 uur, start 3 september, leraar: Nienke

Zomercursus
Lestijden 20:00 uur, maandag, dinsdag, woensdag of donderdagavond.

Verwacht geen applaus
woensdagavond 20.00-21.45 uur, start 4 september, leraar: Richard
donderdagavond 20.00-21.45 uur, start 5 september, leraar: Bernadette

Tarief:

Particulier € 69,- per maand
Voltijdstudent € 42,50 per maand
Bedrijf € 95,- per maand (inclusief BTW en met factuur)

Zie ook: prijzen en kortingen.

Passen de mogelijkheden niet?
Misschien is dan het individuele traject wel iets voor jou.


Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

De gevorderden groepen zijn van doorgaande aard, ook in de zomer. Alleen tijdens de kerst & nieuwjaar periode is Zen.nl Rotterdam 2 weken dicht. Het lidmaatschap van Zen.nl Rotterdam heeft 1 maand opzegtermijn en is per eerste van de maand, met een opzegtermijn van vier weken, opzegbaar.

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.