zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Wekelijkse introductiecursus

De zen introductiecursus is een traject dat twee maal per jaar start; in februari en september en duurt 20 weken.

Nieuwe zen introductiecursussen starten vanaf 09 september, met 20 lessen in totaal. Op maandag, dinsdag of zaterdagochtend kun je de cursus volgen, het is mogelijk te wisselen van lesavond als je op je 'vaste' avond verhinderd bent. Instromen bij de gevorderdengroep is mogelijk nadat je de introductiecursus hebt doorlopen.

Proeflessen

Je kunt kennis maken via een van onze proeflessen en daarna beslissen of wilt inschrijven voor de introductiecursus.
Vanaf oktober is instromen niet meer mogelijk vanwege de opbouw van de cursus, tenzij je ervaring hebt met meditatie.
Voor inschrijven en bijwonen van een proefles klik hier.

Wekelijkse introductiecursus

Onderaan deze pagina kun je je inschrijven voor een van de komende introductiecursussen van Zen.nl Rotterdam in de wijk Blijdorp. Op populaire tijdstippen ontstaan regelmatig wachtlijsten. Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Een les duurt 1 uur en 45 minuten, naast het mediteren worden in de cursus diverse onderwerpen besproken zoals:
  • Zen & keuzes maken
  • Concentratie, aandacht en afleiding
  • Lichaam en geest
  • Zen & geluk


Introductiecursus

Regelmatige beoefening van zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. De introductiecursus van 5 maanden geeft je de mogelijkheid de basisbeginselen van zen goed eigen te maken en zorgt voor een stevige basis om naderhand thuis verder te mediteren of in te stromen in één van de gevorderdengroepen.

Aan de hand van het basisboek zentraining: 'Leer denken wat je wil denken' van zenmeester Rients Ritskes leer je mediteren en komen tal van onderwerpen aan bod die in het dagelijks leven centraal staan, waaronder: omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, geluk en endorfine, maar ook thema's als symbolen, zen & boeddhisme, nen en rituelen.

De zenlessen worden gegeven op een inspirerende, verdiepende en heel praktische manier. Deze lesmethode is reeds 25 jaar in Nederland in gebruik en past bij actieve mensen op zoek naar balans en verdieping. In de laatste maand wordt er ruim aandacht besteedt aan de gebruiken die standaard zijn in de gevorderden groepen, zoals rond Koan-studie.

Klik hier voor een lijst met de cursus onderwerpen

Genoemde effecten van zenmeditatie zijn:

Meer concentratie en zelfvertrouwen. Een verbetering van mijn assertiviteit en ik ervaar meer geluk in mijn leven. Martijn

Ik kan sneller tot rust komen, beter met stress omgaan, ben meer naar buiten gericht ipv de neiging mezelf af te sluiten, en ben vriendelijker. Titia

Meer gemoedsrust en geduld op essentiële momenten, verbetering van slaap, helderheid in wat ik (letterlijk) zie, maar ook figuurlijk meer focus en bewuster in mijn keuzes. Marjonne

Meer in balans, meer bewust, beter slapen, groter empathisch vermogen, beter in staat om van de kleine dingen in het leven te genieten. Rob


Ja! Ik schrijf me graag in voor de introductiecursus op:

Maandag vanaf 9 september om 20.00 uur
Dinsdag vanaf 10 september om 20.00 uur
Zaterdag vanaf 14 september om 09.45 uur


Tarief:

Particulier € 59,- per maand
Student€ 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf€ 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Overige informatie

op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van Zen.nl Rotterdam
meer informatie over Zencoaching
informatie over ZenManagement trainingen

Ik ontvang graag gratis het wekelijkse online magazine ZenActueel met zenvolle artikelen, cursusinformatie en meldingen rond relevante YouTube lezingen en interviews.


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:
 
Postcode*:

Plaats*:Bedrijf:

Beroep/studie:

Opmerkingen:

Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


* Deze velden zijn verplicht bij inschrijvingVoor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.