Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Rotterdam leraren


Ramon Michielse (1966) was al jong geïnteresseerd in zen en startte op 24-jarige leeftijd een intensieve aikido training, vanwege de diepgang ervan en de grote overeenkomsten met zen. Na ruim 15 jaar training beheerste hij deze krijgskunst in hoge mate, gaf er les in en realiseerde zich meer en meer dat de dynamiek van aikido zijn meditatie was. Steeds verder kwam het accent te liggen op de verdieping door middel van zen en sinds 2011 volgt hij de opleiding tot zenleraar binnen Zen.nl en leidt nu Zen.nl Rotterdam.
e-mail: ramon@zen.nl
Ramon Michielse zenleraar zencoach Zen.nl Rotterdam
 

Aleid Fokkema (1959) beoefende al jaren meditatie in combinatie met yoga, voor ze zenleraar in opleiding bij Zen.nl werd. Ze ontdekte dat deze op de praktijk gericht manier van mediteren veel meer bracht dan rust alleen. Wat haar in zen aanspreekt is de alerte, aanwezige levenshouding en het idee van ‘zen mind, beginner’s mind’. Aleid is als docent verbonden aan de Erasmus Universiteitwerkt en schrijft regelmatig voor de nieuwsbrief ZenActueel.
e-mail: aleid@zen.nl
Aleid Fokkema zenleraar Zen.nl Rotterdam
 

Bernadette Kester (1959) mediteert vanaf haar eenentwintigste. Zij leerde mediteren van Nico Tydeman en besloot een aantal jaren geleden zich verder in zen te verdiepen. Ze koos daarom zenleraar te worden bij Zen.nl. De heldere en voor velen toegankelijke benadering van Zen.nl spreekt haar aan, evenals de manier van reflecteren op boeddhistisch-filosofische concepten en hoe deze te vertalen naar de praktijk van het dagelijks leven. Bernadette is verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam als fulltime docent-onderzoeker op het gebied van media en journalistiek.
e-mail: bernadette@zen.nl
Bernadette Kester zenleraar
 

Arjan Mulder (1969) is in 2012 gestart met mediteren bij Zen.nl. Het mooie van zen vindt hij de praktische toepasbaarheid, iedere dag weer. Toen hij startte zag hij meditatie als conditietraining voor de geest, intussen is het voor hem een way of life geworden. Dat werkt door in zijn werk als zelfstandig organisatie- en beleidsadviseur en in zijn privéleven. Als zenleraar wil hij zijn cursisten vooral ruimte bieden om verder te leren omtrent zichzelf in relatie met de omgeving.
e-mail: arjan@zen.nl
Arjan Mulder zenleraar Zen.nl
 

Nienke (1978) maakte in 2016 kennis met zen tijdens een 7-daagse stilte retraite en wil haar cursisten graag laten ervaren dat ze kunnen kíjken naar hun gedachten en gevoelens. Hierdoor kun je meer rust, balans en inspiratie ervaren in je leven. Nienke werkt behalve als zenleraar ook als zelfstandig senior coach en trainer. Ze ontwikkelde trainingsprogramma’s met thema’s als persoonlijk leiderschap en verandermanagement.
e-mail: nienkep@zen.nl
Nienke Plompen zenleraar Zen.nl Rotterdam
 

Mark Schilder (1988) houdt zich sinds 2017 bezig met oosterse wijsbegeerte en kwam al snel uit bij Zen.nl. Dankzij mediteren is hij gestopt met roken en dertig kilo afgevallen. Hij wil de ontketenende werking van zenmeditatie graag met veel andere mensen delen. Mark was voorheen werkzaam in het basisonderwijs als muziekleraar en leraar boeddhisme en werkt nu als pedagogisch medewerker in de buitenschoolse opvang. De onbevangen blik van kinderen is voor hem een dagelijkse inspiratiebron.
Mark Schilder zenleraar Zen.nl Rotterdam
 

Richard Verhoeff (1965) volgt sinds 2016 de opleiding tot zenleraar binnen Zen.nl. Naast zitmeditatie, beoefent hij ook dagelijks yoga. Vooral de wisselwerking tussen zen en yoga bevalt hem goed. Naast zenleraar is hij bedrijfseigenaar, waar hij zich naast de dagelijkse leiding bezighoudt met o.a. productontwikkeling. Voordat hij zijn eigen bedrijf startte was hij werkzaam bij grote Nederlandse en buitenlandse bedrijven in verschillende rollen en functies.
e-mail: richard@zen.nl
Richard Verhoeff zenleraar Zen.nl
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl