Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Hoe zen is Rotterdam-Zuid?

de voorkant van het boek Hoe zen is Zuid van Hanneke Dijkman Hoe zen is Rotterdam-Zuid? Met die vraag ging zenboeddhist Hanneke Dijkman met haar cursisten uit Rotterdam-Zuid vijf jaar lang op avontuur. Het antwoord is te lezen in het boek ‘Hoe zen is Zuid?, de weg van vier geloften met een bus vol ikken’ dat begin december is verschenen.

Peter van Beukelen, zenmeester, schreef in het voorwoord: "De vier geloften zijn, naast meditatie, een ander kern­element uit het (zen)boeddhisme. Dat zijn zeer uitdagende geloften, zoals ‘Hoe talloos de levende wezens ook zijn, ik beloof ze allen te redden’. Dit boek is het eerste Nederlandse boek dat deze vier boeddhistische geloften als leidraad neemt. Hanneke beschrijft de op het eerste gezicht onhaalbare geloften op zo’n manier dat we er niet terug van hoeven schrikken. Ze vertaalt ze naar alle­daagse praktische vragen en oefeningen om onszelf en de ander gelukkig(er) te maken."

Op donderdag 15 december 2022 overhandigde de schrijfster het eerste exemplaar van het boek aan Wendy de Jong, voorzitter van Leeszaal Vreewijk.

Hanneke vertelt over haar nieuwe boek

Zaterdag 11 mei: Intensieve zendag met ‘Hoe zen is Zuid?’

Wil je met het boek aan de slag? Dan is deze dag een mooie kans om onder begeleiding van de schrijfster, samen met andere gemotiveerde lezers een stevige start te maken.

Op deze dag wisselen we korte meditaties af met oefeningen uit het boek. Geen meditatie-ervaring vereist.

De dag wordt begeleid door Hanneke Dijkman. De kosten bedragen €45,- voor Zen.nl cursisten, voor niet cursisten €60,-.

Van 10.00 tot 17.00 uur, met een lekkere vegetarische lunch. Dieetwensen graag noteren bij opmerkingen hieronder. De zendag is op de locatie van Zen.nl Rotterdam-Zuid, Weipoort 31.

Ja! Ik schrijf me in voor de intensieve zendag op zaterdag 11 mei:


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving