pompoen

leeg stukje

Hoe zen is Rotterdam-Zuid?

de voorkant van het boek Hoe zen is Zuid van Hanneke Dijkman Hoe zen is Rotterdam-Zuid? Met die vraag ging zenboeddhist Hanneke Dijkman met haar cursisten uit Rotterdam-Zuid vijf jaar lang op avontuur. Het antwoord is te lezen in het boek ‘Hoe zen is Zuid?, de weg van vier geloften met een bus vol ikken’ dat begin december is verschenen.

Peter van Beukelen, zenmeester, schreef in het voorwoord: "De vier geloften zijn, naast meditatie, een ander kern­element uit het (zen)boeddhisme. Dat zijn zeer uitdagende geloften, zoals ‘Hoe talloos de levende wezens ook zijn, ik beloof ze allen te redden’. Dit boek is het eerste Nederlandse boek dat deze vier boeddhistische geloften als leidraad neemt. Hanneke beschrijft de op het eerste gezicht onhaalbare geloften op zo’n manier dat we er niet terug van hoeven schrikken. Ze vertaalt ze naar alle­daagse praktische vragen en oefeningen om onszelf en de ander gelukkig(er) te maken."

Op donderdag 15 december 2022 overhandigde de schrijfster het eerste exemplaar van het boek aan Wendy de Jong, voorzitter van Leeszaal Vreewijk.

Hanneke vertelt over haar nieuwe boek

'Hoe zen is Zuid?' presentatie bij Boeddhahuis

Vrijdag 10 februari 19.30 uur, samen met Marjan Beijering, schrijfster van "Op zoek naar het Ongerijmde", de biografie van Jan Willem van de Wetering bij Shambala, Mathenesserlaan. Meer details volgen.

2x 'Hoe zen is Zuid?' workshop bij bibliotheek Zuidplein

Dinsdag 21 februari en dinsdag 28 februari van 16.00-17.30 uur, workshop Meer rust in je hoofd, bij bibliotheek Zuidplein.

Het boek is te bestellen bij de Zen.nl shop.