Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Rotterdam-Zuid leraren


Hanneke Dijkman (1962) is behalve zenleraar ook zelfstandig loopbaancoach en werkgelukcoach. Ze heeft voorheen gewerkt in diverse functies in (non)profit, in Nederland en Afrika, als econoom en projectleider. Ze mediteert sinds 2002. Ze werd opgeleid tot zenleraar door Rients Ritskes. Sinds 2010 geeft ze zenles bij Zen.nl Rotterdam, Dordrecht en Breda. In 2017 startte zij Zen.nl Rotterdam-Zuid.
e-mail: hanneke@zen.nl
Hanneke Dijkman zenleraar Zen.nl Rotterdam-Zuid
 

Saskia van Hennik mediteert sinds 2020 en werd meteen gegrepen door de positieve effecten van de dagelijkse meditatie. Zenmeditatie is voor haar een oefening in aandacht en geduld. In deze hectische wereld houdt mediteren haar met beide benen op de grond. Zorgen voor anderen, de goede keuzes maken en creativiteit zijn belangrijke thema’s voor haar. Saskia startte kort na haar kennismaking met zenmeditatie de opleiding tot zenleraar bij Hanneke Dijkman. Daarnaast is Saskia grafisch vormgever voor diverse opdrachtgevers.
e-mail: saskiavanhennik@zen.nl
Saskia van Hennik zenleraar Zen.nl Rotterdam-Zuid
 

Bas Zandee (1973) mediteert sinds 2005 en is sinds 2017 leraar en coach bij Zen.nl Rotterdam-Zuid. Begin 2012, tijdens de sesshin op Ameland deed hij zijn lerarenexamen. Bas is getrouwd, heeft twee kinderen en is mede-eigenaar van een adviesbureau. Hij werkt als interim manager, consultant en coach op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu bij diverse bedrijven, waaronder Vopak en Eneco.
e-mail: bas@zen.nl
Bas Zandee zenleraar Zen.nl Rotterdam Zuid
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl
 

Hanneke op YouTube

topsokken bij Zen.nl Rotterdam Zuid