Zen.nl logo

zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

Zen.nl Tilburg leraren


Remko de Beer (1974) is vanaf het begin van zijn zenbeoefening geïnspireerd door de nadruk op de directe ervaring en de praktische toepasbaarheid van zen in het moderne dagelijkse leven. Remko leidt Zen.nl Tilburg en Goirle en runt de Zen.nl winkel. Daarnaast is hij werkzaam binnen het hoger onderwijs op het gebied van informatiemanagement en ICT.
e-mail: remko@zen.nl
Remko de Beer
 

Jetty Ferwerda (1965) geeft les bij Zen.nl Tilburg en mediteert ruim vijf jaar. Ze is opgeleid door Lilian Daishin van der Vaart. Voor Jetty is mediteren een dagelijks terugkerend ritueel in een hectisch leven met opgroeiende kinderen en een dynamisch eigen bedrijf. "In die stilte kan ik letterlijk en figuurlijk op adem komen. Waardoor ik weer werkelijk contact kan maken met mezelf en de ander, hier en nu."
e-mail: jetty@zen.nl
Jetty Ferwerda
 

Sietze Graafsma (1949) is internist en bioloog. Hij werd opgeleid tot zenleraar door Rients Ritskes. Naast ruim 50 wetenschappelijke publicaties op diverse medische gebieden heeft hij enkele artikelen geschreven op het gebied van ziekte en de geest. In samenwerking met de afdeling medische psychologie van de Universiteit van Tilburg doet hij onderzoek naar effecten van meditatie bij diverse aandoeningen.
e-mail: sietze@zen.nl
Sietze Graafsma
 

Liesbeth Kerpel (1966) werkt als docent Dramaturgie aan de Academie voor Theater in Tilburg. Stilte en zenmeditatie spelen een belangrijke rol in haar leven, net als het delen en integreren ervan in de dagelijkse praktijk. Zij begon met mediteren bij Jef Boeckmans en studeert nu bij Lilian Daishin van der Vaart. In de zomer van 2014 behaalde zij in Denemarken haar diploma tot zenleraar. Zij geeft les bij Zen.nl Tilburg.
e-mail: liesbeth@zen.nl
Liesbeth Kerpel
 

Lilian DaiShin van der Vaart (1957) is zenleraar, coach en opleider bij Zen.nl Eindhoven/Veldhoven en Zen.nl Tilburg. Zij geeft leiding aan Zen.nl Eindhoven/Veldhoven. Ze is in 2001 met haar zenbeoefening begonnen en opgeleid door Rients Ritskes. Ook trainde ze in het kader van haar opleiding negen maanden in het zenklooster ZenRiver. In 2015 is ze tot Osho gewijd.
De natuurlijke eenvoud van zen inspireert haar in haar dagelijks leven en werk als zenleraar, coach, en adviseur kennismanagement en digitale informatievoorziening. Zij studeerde Rechten, Engels en heeft een Master kennismanagement.
e-mail: lilian@zen.nl
Lilian Daishin van der Vaart
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
Rients Ritskes