Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Tilburg leraren


Remko de Beer (1974) is vanaf het begin van zijn zenbeoefening geïnspireerd door de nadruk op de directe ervaring en de praktische toepasbaarheid van zen in het moderne dagelijkse leven. Remko leidt Zen.nl Tilburg en Zen.nl Breda en runt de Zen.nl webshop. Verder zet hij zich in voor verbinding en tegen polarisatie door Dialoogcentrum, een trainingscentrum en adviesbureau dat hij oprichtte met Rients Ritskes.
Remko werd 26 september 2021 door Rients benoemd tot zenmeester.
e-mail: remko@zen.nl
Remko de Beer zenleraar zencoach Zen.nl Tilburg en Goirle zenwinkel
 

Jan Brok (1950) is afgestudeerd als theoloog en was in diversie functies werkzaam in het HBO, WO en parochiepastoraat. Jan mediteert sinds 2015 en is als zenleraar en zencoach actief in Breda en Tilburg. Zijn interesses liggen op het raakvlak van seculiere spiritualiteit, zen en christendom.
e-mail: janbrok@zen.nl
Jan Brok leraar Zen.nl Tilburg
 

Hans van den Dool (1966) werkt als ontwikkelaar en onderzoeksondersteuner bij Tilburg University. Hij begon de afgelopen vijfentwintig jaar meerdere keren met mediteren. Op zoek naar meer verdieping startte hij in 2020 aan de opleiding tot zenleraar bij Zen.nl met als voornaamste doel zijn meditatiepraktijk en persoonlijke ontwikkeling meer structuur en regelmaat te geven. Dit heeft hij ervaren als zeer waardevol en verdiepend. Het bracht hem meer rust en levensgeluk. Een ervaring die hij graag wil doorgeven aan anderen.
e-mail: hansvandendool@zen.nl
Hans van den Dool zenleraar Zen.nl Tilburg
 

Jetty Ferwerda (1965) is in 2013 begonnen met mediteren en geeft les bij Zen.nl Tilburg en Zen.nl Nijmegen. Ze is opgeleid door Lilian Daishin van der Vaart. Voor Jetty is mediteren een dagelijks terugkerend ritueel in een hectisch leven met opgroeiende kinderen en een dynamisch eigen bedrijf. "In die stilte kan ik letterlijk en figuurlijk op adem komen. Waardoor ik weer werkelijk contact kan maken met mezelf en de ander, hier en nu."
e-mail: jetty@zen.nl
Jetty Ferwerda zenleraar Zen.nl Tilburg
 

Sietze Graafsma (1949) is internist en bioloog. Hij werd opgeleid tot zenleraar door Rients Ritskes. Naast ruim 50 wetenschappelijke publicaties op diverse medische gebieden heeft hij enkele artikelen geschreven op het gebied van ziekte en de geest. In samenwerking met de afdeling medische psychologie van de Universiteit van Tilburg doet hij onderzoek naar effecten van meditatie bij diverse aandoeningen.
e-mail: sietze@zen.nl
Sietze Graafsma zenleraar
 

Niek van Uden-Luteijn (1984) mediteert bij Zen.nl om te blijven leren, hier en nu te genieten en stil te staan bij het wonder van alledag. Voorheen leek het leven voor hem vooral presteren en produceren. Als zelfstandig musicus, partner, zoon en vriend ervaart hij door zen dat het leven steeds een prachtige oefening is. Het vertrouwen in en de compassie met mensen wat hij zelf ervaart door het mediteren binnen Zen.nl geeft hij graag in zijn zenlessen door aan anderen.
e-mail: niek@zen.nl
Niek van Uden-Luteijn zenleraar Zen.nl Tilburg
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl