Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Workshop kintsugi

een theekopje dat genroken was is hersteld met kintsugi Kintsugi is een Japans woord dat je zou kunnen vertalen als 'gouden verbinding'. Kin betekent goud en sugi verbinden. Het is een eeuwenoude Japanse kunst van het repareren van gebroken keramiek met goud- of zilverkleurige lak. In de Japanse schoonheidsleer dragen de sporen van breuk en herstel bij aan de schoonheid van een voorwerp. De littekens van goud laten het keramiek stralen als nooit te voren.

De workshop

Tijdens de workshop leer je wat Kintsugi is en hoe het proces van Kintsugi parallel loopt aan het leven. Het hele proces van de scherven bij elkaar puzzelen en aan elkaar lijmen met 'de gouden verbinding' vraagt veel geduld, precisie, aandacht en concentratie. Met kintsugi maak je dus niet alleen een gouden verbinding, je traint ook je aandacht.

De workshop vindt plaats bij Zen.nl Amsterdam. Al het materiaal ligt voor je klaar, zoals doeken, hamers, lijm en natuurlijk goudpoeder. Je neemt zelf een kopje, schoteltje, bordje of iets dergelijks mee. Iets wat al gebroken is, of iets wat je wilt breken.

Na afloop heb je serviesgoed dat, dankzij de gouden breuklijnen, meer straalt en mooier is dan ervoor.

Wanneer:Zondag 6 oktober
14.00-17.00u.
Waar:Zen.nl Tilburg, Spoorlaan 346, Tilburg
Prijs:€69,- per persoon. Dit is inclusief materiaal, thee en wat lekkers.
Zelf meennemen: Servies wat stuk is, of wat je stuk wilt slaan ( bijvoorbeeld een kopje, schaaltje of schoteltje)

De docent

De workshop wordt gegeven door Simone Postma, zenleraar bij Zen.nl Amsterdam. Simone houdt erg van collages maken. Kintsugi is voor haar bijna hetzelfde, maar dan met scherven. Wat haar bijzonder aanspreekt is het idee dat servies mooier is als het gebroken is geweest. Niet ondanks, maar juist dankzij de zichtbare littekens.

Direct en gemakkelijk aanmelden kan via onderstaande aanmeldlink:

zondag 6 oktober

een theekopje dat genroken was is hersteld met kintsugi