Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Utrecht leraren


Floor Rikken (1966) beoefent sinds 2006 intensief zen en is door Rients Ritskes opgeleid als zenleraar. Als deel van haar opleiding heeft ze tien maanden in het Amerikaanse Zen Mountain Monastery getraind. In 2011 is ze met Zen.nl Utrecht begonnen. Vanaf januari 2012 is ze fulltime zenleraar. Sinds twee jaar is ze ook intensief bezig met het opleiden van mensen tot zenleraar en zencoach. Ze is in 1998 gepromoveerd aan de Universiteit van Groningen en ze heeft gewerkt als manager/beleidsadviseur op het gebied van zorgverzekeringen.
Floor werd 26 september 2021 door Rients benoemd tot zenmeester.
e-mail: floor@zen.nl
Floor Rikken zenleraar coach opleider Zen.nl Utrecht
 

Peter van Beukelen (1948) heeft 25 jaar meditatie-ervaring en deed als een van de eersten in Nederland het zenlerarenexamen in 2002. Hij werd in 2010 tot Osho gewijd. Hij is opleider binnen Zen.nl, lid van de onderwijscommissie en voorzitter van de examencommissie van Zen.nl. Peter is emeritus hoogleraar Kwaliteitsbevordering Diergeneeskundig Onderwijs.
Peter werd 26 september 2021 door Rients benoemd tot zenmeester.
e-mail: peter@zen.nl
Peter van Beukelen zenleraar opleider
 

Arjan Bosman (1967) is na een hernieuwde kennismaking in 2016 begonnen met zenmeditatie. Hij is in 2018 gestart met de opleiding tot zenleraar en wordt opgeleid door Floor Rikken. In zijn werk als accountant bij een grote accountantsorganisatie inspireert zen hem om met meer aandacht samen te werken en te werken aan persoonlijke ontwikkeling en het verbeteren van de kwaliteit binnen de werkorganisatie. Door de zenbeoefening ervaart hij meer geluk in privé en op het werk.
Arjan is zenleraar bij Zen.nl Utrecht.
e-mail: arjanb@zen.nl
Arjan Bosman zenleraar Zen.nl Utrecht
 

Thea Ensing (1975) is in 2013 begonnen met zenmeditatie en werkzaam als adviseur bedrijfsvoering binnen de Rijksoverheid. In 2014 is zij gestart met de zenlerarenopleiding en wordt opgeleid door Jasper Zandvliet (Zen.nl Zevenaar en Arnhem). Wat haar aanspreekt in de zenbeoefening, is het blijvend aan de slag te zijn met je eigen ontwikkeling en de wereld te verbeteren door steeds weer bij jezelf te beginnen. Thea geeft les in Zen.nl Utrecht.
e-mail: thea@zen.nl
Thea Ensing zenleraar Zen.nl Utrecht
 

Léon Kluijtmans (1990) is sinds 2017 betrokken bij Zen.nl Utrecht en wordt opgeleid tot zenleraar door Peter van Beukelen. Léon gebruikt zen als een methode om vrijer te leren leven. Via meditatie neemt hij meer afstand van zijn gedachten waardoor er meer inzicht en ruimte voor iets nieuws ontstaat. Zen helpt hem daardoor ook betere keuzes maken in werk en privé. Léon is werkzaam als teamleider in de IT en is daarnaast actief als basketball coach.
e-mail: leon@zen.nl
Leo Kluijtmans zenleraar Zen.nl Utrecht
 

Janneke Passenier (1956) is ruim 15 jaar geleden met zenmeditatie begonnen en in oktober 2013 gestart met de opleiding tot zenleraar onder leiding van Floor Rikken. De nuchterheid van zen 'gewoon gaan zitten met jezelf' en de nadruk binnen de zenfilosofie op je eigen verantwoordelijkheid spreken haar erg aan.
Twee keer per dag mediteren is een investering die voor haar en haar omgeving in alle opzichten zeer lonend is. Janneke geeft les bij Zen.nl Utrecht.
e-mail: janneke@zen.nl
Janneke Passenier zenleraar Zen.nl Utrecht
 

Bert van Voorst (1966) is ondernemer in de IT-sector en mediteert sinds 2014. In 2017 is hij gestart met de opleiding tot zenleraar en wordt opgeleid Floor Rikken. Vooral de praktische kant van zen spreekt hem enorm aan. Zo helpt het mediteren hem onder andere bij het verkrijgen van een betere balans tussen werk en privé en het analyseren van problemen. De opgedane kennis en inzichten wil hij graag delen. Daarom geeft Bert geeft les in Zen.nl Gouda en Utrecht.
e-mail: bertvv@zen.nl
Bert van Voorst zenleraar Zen.nl Gouda en Utrecht
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl