Utrechtstrandfoto strandfoto
zenleraren online zenleraren online
agapanthus agapanthus
zenleraren online zenleraren


Zen.nl Utrecht leraren


Floor Rikken (1966) beoefent sinds 2006 intensief zen en is door Rients Ritskes opgeleid als zenleraar. Als deel van haar opleiding heeft ze tien maanden in het Amerikaanse Zen Mountain Monastery getraind. In 2011 is ze met Zen.nl Utrecht begonnen. Vanaf januari 2012 is ze fulltime zenleraar. Sinds twee jaar is ze ook intensief bezig met het opleiden van mensen tot zenleraar en zencoach. Ze is in 1998 gepromoveerd aan de Universiteit van Groningen en ze heeft gewerkt als manager/beleidsadviseur op het gebied van zorgverzekeringen.
e-mail: floor@zen.nl
Floor Rikken zenleraar coach opleider Zen.nl Utrecht
 

Peter van Beukelen (1948) heeft 25 jaar meditatie-ervaring en deed als een van de eersten in Nederland het zenlerarenexamen in 2002. Hij werd in 2010 tot Osho gewijd. Hij is opleider binnen Zen.nl, lid van de onderwijscommissie en voorzitter van de examencommissie van Zen.nl. Peter is emeritus hoogleraar Kwaliteitsbevordering Diergeneeskundig Onderwijs.
e-mail: peter@zen.nl
Peter van Beukelen zenleraar opleider
 

Arjan Bosman (1967) is na een hernieuwde kennismaking in 2016 begonnen met zenmeditatie. Hij is in 2018 gestart met de opleiding tot zenleraar en wordt opgeleid door Floor Rikken. In zijn werk als accountant bij een grote accountantsorganisatie inspireert zen hem om met meer aandacht samen te werken en te werken aan persoonlijke ontwikkeling en het verbeteren van de kwaliteit binnen de werkorganisatie. Door de zenbeoefening ervaart hij meer geluk in privé en op het werk.
Arjan is zenleraar bij Zen.nl Utrecht.
e-mail: arjanb@zen.nl
Arjan Bosman zenleraar Zen.nl Utrecht
 

Thea Ensing (1975) is in 2013 begonnen met zenmeditatie en werkzaam als adviseur bedrijfsvoering binnen de Rijksoverheid. In 2014 is zij gestart met de zenlerarenopleiding en wordt opgeleid door Jasper Zandvliet (Zen.nl Zevenaar en Arnhem). Wat haar aanspreekt in de zenbeoefening, is het blijvend aan de slag te zijn met je eigen ontwikkeling en de wereld te verbeteren door steeds weer bij jezelf te beginnen. Thea geeft les in Zen.nl Utrecht.
e-mail: thea@zen.nl
Thea Ensing zenleraar Zen.nl Utrecht
 

Wouter Shinju Limmen (1953) praktiseert sinds 1985 de zen boeddhistische kunst van het leven. Hij heeft training ontvangen van verschillende zenleraren; w.o. Genpo Merzel, Nico Tydeman en Rients Ritskes. Hij heeft in 2009 Jukai gedaan en is in 2017 zenleraar geworden. Wouter heeft een veelzijdige loopbaan achter de rug als HR interimmanager, ondernemer, professioneel trainer en gecertificeerd coach. Wouter geeft momenteel introductielessen zenmeditatie en publiceert over zen-in-bedrijf. Hij beschouwt meditatie als een basiscompetentie om een zinvol werkend leven te leiden. Hij werkt daarin samen met het bekende Centrum voor leiderschap en persoonlijke ontwikkeling de Baak. Op landgoed de Horst van de Baak te Driebergen heeft hij een bescheiden zendo.
e-mail: wouter@zen.nl
Wouter Shinju Limmen zenleraar Zen.nl Zeist Driebergen coach leiderschap
 

Sophie Nooteboom (1972) is opgeleid tot zenleraar door Floor Rikken. De basis van haar coachende vaardigheden heeft Sophie opgedaan in haar werk als operationeel manager bij verschillende financiële dienstverleners. Door middel van de ziop-opleiding en zenbeoefening verbreedde ze haar technieken en leerde meer gebruik te maken van haar intuïtie. In de praktijk integreert ze op deze wijze graag de zentheorie in de maatschappelijke toepassing ervan. Naast haar werk als en zenleraar/zencoach voor Zen.nl is ze Technische Consultant.
e-mail: sophie@zen.nl
Sophie Nooteboom zenleraar zencoach
 

Janneke Passenier (1956) is ruim 15 jaar geleden met zenmeditatie begonnen en in oktober 2013 gestart met de opleiding tot zenleraar onder leiding van Floor Rikken. De nuchterheid van zen 'gewoon gaan zitten met jezelf' en de nadruk binnen de zenfilosofie op je eigen verantwoordelijkheid spreken haar erg aan.
Twee keer per dag mediteren is een investering die voor haar en haar omgeving in alle opzichten zeer lonend is. Janneke geeft les bij Zen.nl Utrecht.
e-mail: janneke@zen.nl
Janneke Passenier zenleraar Zen.nl Utrecht
 

Bert van Voorst (1966) is ondernemer in de IT-sector en mediteert sinds 2014. In 2017 is hij gestart met de opleiding tot zenleraar en wordt opgeleid Floor Rikken. Vooral de praktische kant van zen spreekt hem enorm aan. Zo helpt het mediteren hem onder andere bij het verkrijgen van een betere balans tussen werk en privé en het analyseren van problemen. De opgedane kennis en inzichten wil hij graag delen. Daarom geeft Bert geeft les in Zen.nl Gouda en Utrecht.
e-mail: bertvv@zen.nl
Bert van Voorst zenleraar Zen.nl Gouda en Utrecht
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl