Voorschoten
bloesem

leeg stukje

Gevorderdencursus

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen bieden we het hele jaar door wekelijkse lessen aan. In de lessen gaan we dieper in op de verschillende zen thema's. Inspiratie halen we uit een aantal zen boeken en elkaars ervaringen. Meditatiebeoefening staat centraal. Ervaring met meditatie is gewenst.

Elke bijeenkomst omvat twee periodes zazen (zitmeditatie), kinhin (loopmeditatie), een zen inleiding en theeceremonie. Er is regelmatig gelegenheid voor dokusan (persoonlijk onderhoud met zenleraar).

Thema: Voelen en emoties

Zen kan helpen om beter om te gaan met gevoelens, (over)gevoeligheid en emoties. Niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. Voor iedereen die beter de weg wil leren kennen in zijn of haar eigen bewustzijn en gevoelswereld. We baseren ons o.a. op het boek "Leer voelen wat je wilt voelen" van Rients Ritskes, wat het vervolg is op het boek uit de introductiecursus "Leer denken wat je wilt denken".

Thema: zen en onzin van het leven

De koan is de unieke meditatieve trainingsmethode uit de Rinzai-zentraditie voor het ontwikkelen van een open, creatieve en flexibele geest. In het nieuwe boek Zen en onzin van het leven, van Rients Ritskes, dat in de zomer van 2020 verschijnt, geeft hij een moderne interpretatie van deze eeuwenoude spirituele methode en een uitgebreide toelichting op zelf ontwikkelde en oude koans. In de lessen gaan we hier mee aan de slag.

Vakanties: 2 – 8 mei.

Ja, ik schrijf me graag in voor:

Woensdag 9.15 - 10.45 uur (Voelen en emoties, start 3 februari)
Woensdag 20.15 - 22.00 uur (Zen en onzin van het leven, start 3 februari)


Tarief:

Particulier € 59,- per maand
Student € 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf € 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Tarief:

Particulier  € 59,- per maand
Student € 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf € 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Mijn gegevens:

Naam*:
   
Adres*:

Postcode*:

Plaats*:Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.