zen meditatie cursus centrum mediteren met effect zen meditatie cursus centrum mediteren met effect

Gevorderden groepen

Regelmatige zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven. Zen.nl helpt je de regelmaat van zenbeoefening in je leven in te bouwen. Om dit te ondersteunen bieden we het hele jaar door wekelijkse lessen aan. In de lessen gaan we dieper in op de verschillende zen thema's. Inspiratie halen we uit een aantal zen boeken en elkaars ervaringen. Meditatiebeoefening staat centraal. Ervaring met meditatie is gewenst.

Elke bijeenkomst omvat twee periodes zazen (zitmeditatie), kinhin (loopmeditatie), een zen inleiding en theeceremonie. Er is regelmatig gelegenheid voor dokusan (persoonlijk onderhoud met zenleraar).

Thema: Alle dagen zen

Vanuit haar geen-onzin-zen geeft de Amerikaanse zen-lerares Joko Beck krachtige aanwijzingen om alle mentale omwegen te vermijden. Haarscherp ontleedt zij gevoelens van woede, angst, hoop, liefde, relaties en idealen. Geleidelijk aan krijg je inzicht in je emoties, gevoelens en onderliggende gedachten en drijfveren. Daardoor voel je steeds beter wat echt belangrijk voor je is en kun je je daar steeds meer op focussen. Het boek geeft hele duidelijke handvaten om zoals Joko Beck dat zegt 'te kunnen oefenen met ons leven en met wie wij zijn'. En zo krijgen we steeds meer voldoening in ons leven.

Thema: Leer voelen wat je wilt voelen

Hoe kan zen helderheid scheppen in de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties? Zen kan helpen om beter met gevoelens om te gaan: niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. We ontwikkelen een benaderingswijze van onze gevoelswereld die herkenbaar is en die direct in de praktijk getoetst en toegepast kan worden.

Ja, ik schrijf me graag in voor:

Maandag 20.00-21.45 uur vanaf 2 september (Alle dagen zen)
Woensdag 20.15-22.00 uur vanaf 4 september (Leer voelen wat je wilt voelen)


Tarief:

Particulier € 59,- per maand
Student € 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf € 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Tarief:

Particulier  € 59,- per maand
Student € 39,- per maand (voltijd student op vertoon van collegekaart)
Bedrijf € 79,- per maand (inclusief BTW en met factuur)


Mijn gegevens:

Naam*:

Adres*:

Postcode*:

Plaats*:Bedrijf:

Beroep/studie:

Opmerkingen:

Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


* Deze velden zijn verplicht bij inschrijvingVoor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.