zen meditatie cursus centrum

Zen.nl Zeist leraren


Bettina Ichika Zevenbergen (1964) begon in 2004 met mediteren bij Zentrum in Utrecht. Sindsdien neemt zij elk jaar deel aan een sesshin en heeft met een groep een deel van de pelgrimsroute op Shikoku in Japan afgelegd. In 2008 is zij begonnen aan de opleiding tot zenleraar. De afgelopen jaren is Bettina werkzaam geweest als jurist en als fotograaf. Bettina leidt Zen.nl Zeist.
e-mail: bettina@zen.nl
Bettina Zevenbergen
 

Jeroen Verstappen (1980) mediteert sinds 2010 bij Zen.nl Nijmegen. Hij werd opgeleid tot zenleraar door Daido Maas en sinds 2014 in opleiding bij Rients Ritskes. Jeroen is afgestudeerd vrijetijdsmanager met een voorliefde voor het experiment. Zo heeft hij een eigen onderneming gehad in het opzetten van sociaal culturele projecten en is geruime tijd werkzaam als decorbouwer. Momenteel werkt hij parttime als adviseur voor Nationale Nederlanden en is hij zenleraar bij Zen.nl Nijmegen.
e-mail: jeroen@zen.nl
Jeroen Verstappen
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
Rients Ritskes