Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Zeist leraren


Bettina Ichika Zevenbergen (1964) begon in 2004 met mediteren bij Zentrum in Utrecht. Sindsdien neemt zij elk jaar deel aan een sesshin en heeft met een groep een deel van de pelgrimsroute op Shikoku in Japan afgelegd. In 2008 is zij begonnen aan de opleiding tot zenleraar. De afgelopen jaren is Bettina werkzaam geweest als jurist en als fotograaf. Bettina leidt Zen.nl Zeist.
Bettina werd 26 september 2021 door Rients benoemd tot zenmeester.
e-mail: bettina@zen.nl
Bettina Zevenbergen zenleraar coach Zen.nl Zeist
 

Paul Rouw (1968) is in 2014 begonnen met mediteren bij Zen.nl Amersfoort en dit heeft zijn persoonlijke ontwikkeling een belangrijke impuls gegeven. 'Inzicht' en 'ontwikkeling' zijn sleutelwoorden voor hem, ook binnen zijn werk. Als verandermanager weet hij structuur en inzicht te brengen en hiermee helpt hij organisaties zichzelf te verbeteren. Als zenleraar en zencoach ondersteunt hij anderen bij hun persoonlijke leer- en ontwikkeltraject. Op een rustige en vertrouwenwekkende manier brengt hij helderheid, waardoor groei kan ontstaan.
e-mail: paul@zen.nl
Paul Rouw zenleraar en coach Zen.nl Amersfoort
 

Patrick Sebel (1973) besloot in 2013 met zijn hoofd uit de boeken te komen en meditatie in de praktijk te gaan brengen bij Zen.nl Zeist. In 2016 is hij met de zen lerarenopleiding begonnen. Zenmeditatie, met nadruk op loslaten en de wereld te aanvaarden zoals deze zich in het nu voordoet, vormt voor hem een mooi contrast met zijn dagelijks werk in de hightechindustrie. Met zijn enthousiasme wil hij graag bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van anderen.
e-mail: patricks@zen.nl
Patrick Sebel zenleraar Zen.nl Zeist
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl