Expositie van keramisch theegerei in Utrecht

Expositie van keramisch theegerei in UtrechtUitnodiging voor de tentoonstelling en International Ceramic Tea Ware Expo, in het Keramisch Atelier, Brigittenstraat 12 en de exporuimte van Anna Kotzeva Brigittenstraat 10 Utrecht.

De opening is op zondag 5 november, door Lou Smedts om 15.00 uur op locatie Brigittenstraat 10. De galerie is open vanaf 14.00 uur. Enkele exposanten zijn aanwezig.

Negenentwintig keramisten van ‘all over the world’ tonen hoe ze hun artistieke ideeën hebben vormgegeven in theegerei, zoals theepotten, theekommen en chawan theedozen, vaasjes voor bij de theeceremonie, schaaltjes voor het koekje bij de thee. Er komen ook bekende namen langs van keramisten die aan chawan expo’s in het Keramisch Atelier hebben deelgenomen. Het International Ceramic Tea Ware Project begon met een eerste succesvolle expositie in Kyoto (Japan) in mei dit jaar. De tweede tentoonstelling was in Baal (België). Unieke met de hand vervaardigde voorwerpen, met respect voor de natuur en liefde voor het materiaal gemaakt, worden wereldwijd steeds populairder bij mensen die er bewust voor kiezen om ze in het dagelijks leven te gebruiken. Na de expo in Nederland gaat de tentoonstelling door naar Boston, China en Mallorca.

De expositie wordt gecomplementeerd met enkele kalligrafieën van zenmeester Rients Ritskes. Enso is de Japans aanduiding van een gekalligrafeerde cirkel; het symbool van zen, focus, eenheid en eeuwigheid. Het zijn kalligrafieën op rijstpapier die in China verwerkt zijn tot een scrol.

In Utrecht is de tentoonstelling te zien tot en met zondag 12 november. De galerie is iedere dag open van 14.00 tot 18.00 uur.

Voor meer informatie: KERAMISCH ATELIER – galerie / Brigittenstraat 12 / Utrecht / 03132312392/info@keramischatelierutrecht.nlExpositie van keramisch theegerei in Utrecht