Nieuw: ZenActueel essayprijs

Nieuw: ZenActueel essayprijsOnlangs is door Zen.nl Nederland de jaarlijkse ZenActueel essayprijs ingesteld. Omdat schrijven ook een goede manier om tot meer inzicht en zelfkennis te komen, willen we met deze prijs onze lezers aanmoedigen tot schrijven over zenvolle zaken. Om deze aanmoediging te onderstrepen is deze jaarlijkse prijs ingesteld. De prijs bestaat uit een mooie oorkonde en een geldbedrag van 500 euro.
Alle artikelen die in 2017 gepubliceerd zijn in ZenActueel dingen ook nog mee naar deze prijs, evenals de artikelen die t/m 31 december nog verschijnen. Als extra aanmoediging ontvangen alle inzenders van nieuwe artikelen die ook gepubliceerd worden in ZenActueel voor 1 januari 2018, een door beide auteurs gesigneerd exemplaar van Non-dualiteit in de praktijk, het nieuwe boek van Rients dat hij samen met Arthur Nieuwendijk maakte.

Proberen niet te proberen.
In het bijzonder willen we ook het thema Proberen niet te proberen aanbevelen als onderwerp om over te schrijven. In veel zengroepen wordt dit thema besproken, aan de hand van het gelijknamige boek. Iedereen kan zich bij deze uitdaging wel iets voorstellen en als je het thema aanstekelijk onder woorden kunt brengen in een lekker leesbaar verhaal, ding je dus ook mee naar de spiksplinternieuwe ZenActueel essayprijs. Probeer het (zonder te veel te proberen) en win wellicht als eerste onze essayprijs.

De tekst moet minimaal 500 woorden lang zijn en mag maximaal 2000 woorden bevatten. De inzendingstermijn sluit op 1 januari 2018. Stuur je tekst naar de redactie van ZenActueel, bernadette@zen.nl . De jury bestaat uit de leden van de redactie van ZenAcuteel, die daarmee ook uitgesloten zijn van deelname.