Donatie van 10.000 euro

Donatie van 10.000 euroAnya Wiersma, Zen.nl Amersfoort
Pia Velema is voorzitter van de stichting Vrienden van Zen.nl. De stichting is in 2014 opgericht om mensen met een krappe beurs in staat te stellen hun zenpad of zentraining te verdiepen. De cursist kan een gemotiveerde aanvraag doen bij de stichting. Zijn of haar zenleraar krijgt het verzoek een aanbeveling te schrijven.

‘We hebben vanaf ons bestaan al verschillende cursisten financieel kunnen ondersteunen. De stichting draagt 80 procent bij aan het bedrag dat voor een sesshin of cursus nodig is. De cursist wordt geacht de resterende 20 procent zelf te betalen. Om een indicatie te geven hoeveel cursisten we de afgelopen jaren hebben geholpen:

2014: 2 x cursus / 1 x sesshin
2015: 1 x cursus / 6 x sesshin
2016: 12 x cursus / 6 x sesshin
2017 (tot nu toe): 5 x sesshin.’

‘Het is heel fijn om mensen financieel te ondersteunen die graag verder willen gaan op hun zenpad, maar dit financieel niet redden. Het komt wel eens voor dat het tijdelijk financieel wat minder gaat en dan is zo’n financieel injectie heel fijn.’

Onlangs heeft de stichting tot haar grote verrassing en blijdschap een gift ontvangen van € 10.000,- De forse gift is afkomstig van iemand die anoniem wil blijven.

Pia is ontzettend blij met de gift: ‘Die stelt ons in staat om ruimhartig te zijn en nog meer mensen te ondersteunen in het volgen van een cursus of een sesshin. Niet iedereen durft aan te geven dat er een krappe beurs is maar daarom is de stichting juist opgericht.’

De stichting is zeer verheugd en moedigt cursisten en zenleraren aan om te kijken of ze iemand kennen die graag wil deelnemen aan een cursus of een sesshin, maar zich dat niet kunnen veroorloven.

• Als je een beroep wilt doen op deze stichting dat kun je een aanvraag doen via dit aanvraagformulier.

• Wil je een donatie overmaken naar de stichting, dan kan dat op rekeningnummer: NL79 TRIO 0781 4583 58 Triodosbank ten name van "Stichting Vrienden van Zen.nl".