Zen Literatuurprijs 2017

Zen Literatuurprijs 2017De prijs voor het beste stuk in ZenActueel is nog nooit uitgereikt, maar heeft al wel een nieuwe naam: de Zen Literatuurprijs. Een paar maanden geleden riep de redactie haar lezers op een essay in te sturen van minimaal 500 woorden en maximaal 2000 woorden. Het woord ‘essay’ was bewust gekozen, omdat het ‘probeersel’ of ‘poging’ betekent. Het woord is gemunt door Michel de Montaigne in de zestiende eeuw.
         Proberen niet te proberen klinkt inmiddels bekend. Een probeersel schrijven met dit motto in gedachten… hoe paradoxaal wil je het hebben? Toch kan iedereen zich bij deze uitdaging wel iets voorstellen. Breng wat je wilt vertellen aanstekelijk onder woorden. Dan ding je mee naar de Zen Literatuurprijs (voorheen ZenActueel essayprijs).

Alle artikelen die in 2017 gepubliceerd zijn in ZenActueel dingen mee naar de prijs, maar ook alle artikelen die nog ingezonden worden voor 1 januari komen in aanmerking. Dus besteed de kerstvakantie aan het schrijven van een leuk artikel(tje) en stuur het vóór 1 januari naar bernadette@zen.nl. De jury bestaat uit de leden van de redactie van ZenActueel, die zelf uiteraard zijn uitgesloten van deelname.