Hartkloppingen hielpen mij

Column


Hartkloppingen hielpen mijZonder het te weten liep ik jaren rond met een hyperactieve schildklier. Hierdoor sloeg mijn hormoonhuishouding op hol, wat gepaard ging met allerlei klachten zoals hartkloppingen, nervositeit en een algeheel gevoel van onrust in mijn lijf. Het vervelende was dat ik bang werd voor de hartkloppingen, waardoor ik steeds meer hartkloppingen kreeg. Ik heb lang gedacht dat deze verschijnselen veroorzaakt werden door niet onderzochte bubbels.

Straling
In het ziekenhuis zou ik een pil met radioactief jodium krijgen. Mijn schildklier moest een bepaalde hoeveelheid jodium opnemen en de rest zou binnen 24 uur mijn lichaam verlaten via de urine. De voorspelling was dat ik drie tot vijf dagen in het ziekenhuis moest blijven. Het stralingsniveau zou dan een veilige grens hebben bereikt. Wel kreeg ik het advies om mijn twee kleine kinderen gedurende twee weken twee meter van mij vandaan te houden.
         Zittend op mijn kussen, dacht ik aan de oefening met de mokken. De manier waarop je kijkt, beïnvloedt wat je ziet. Ik besloot mijn keuze voor deze behandeling te omarmen en van de nood een deugd te maken. Mijn man ging twee weken met de kinderen kamperen, zodat ik me geen zorgen hoefde te maken over het eventuele nadelige effect van de straling. De tweede week ging ik met mijn beste vriendin naar de kust. Mijn vriendin sprong een gat in de lucht! Voor het eerst sinds zeven jaar gingen we samen weer een weekje weg!

Water
De arts was bijzonder vriendelijk. Het ziekenhuispersoneel was attent, het eten was verrassend lekker en de meegenomen boeken verrijkten mijn geest. Ik vroeg me af wat nu nodig was en besloot heel veel te drinken. Die dag en nacht dronk ik liters water, waardoor ik vrijwel ieder uur naar het toilet moest. Dit voelde goed.
         Toen de arts de volgende dag een stralingsmeting kwam doen, kon hij zijn ogen niet geloven. Na één nacht in het ziekenhuis was de straling al onder het toegestane niveau gekomen. Ik mocht al naar huis!

Twee jaar geleden vormden mijn klachten de aanleiding me bij zen.nl te melden. Hoewel is gebleken dat mijn klachten niet veroorzaakt werden door bubbels, hebben die wel degelijk bubbels geactiveerd. Na twee jaar zazen ben ik al een paar mooie bubbels tegen gekomen. Het klinkt gek, maar in zekere zin hebben mijn klachten mij via de weg van zen dichter bij mezelf gebracht.

Marleen Noordergraaf