Meer dan 500 jaar Japanse perfectie en traditie: Shoyeido wierook
(c) Rients

Meer dan 500 jaar Japanse perfectie en traditie: Shoyeido wierookTegelijk met de import van het boeddhisme komt wierook in de zesde eeuw vanuit China naar Japan. Het branden en waarderen van wierook wordt in de Japanse cultuur al eeuwen als een kunst beschouwd, bekend onder de naam Ko-do, de weg van de geur. De geuren stimuleren ons al onze zintuigen te gebruiken, iets wat de Japanners mon-koh noemen, luisteren naar wierook.

De Zen.nl winkel voert vrijwel het volledige assortiment dat Shoyeido, een van de beste en oudste Japanse wierookproducenten, aanbiedt.

Keizerlijke geuren
In het begin van de achttiende eeuw maakte Rokubei Moritsune Hata voor het eerst gebruik van de technieken die hij in het Keizerlijk Paleis van Kyoto leerde. Hij introduceerde een compleet nieuwe wereld aan geuren aan een breed publiek. Twaalf generaties later maakt de familie Hata nog steeds een scala aan geuren. Shoyeido wierook staat wereldwijd bekend om zijn hoge kwaliteit en natuurlijke ingrediënten.
         Shoyeido heeft wierook maken tot een ware kunstvorm verheven. Zwaar opgeleide ‘meesters’ gebruiken en bewaken eeuwenoude geheimen om meesterlijke geuren te produceren. Deze ambachtslieden besteden uiterste zorg aan de kwaliteit, verhouding en balans van ieder met de hand geselecteerd natuurlijk ingrediënt. De kleinste variatie in hoeveelheid en de kwaliteit van iedere component zijn van grote invloed op het eindresultaat. Materialen worden dan ook met zorg uitgekozen.

Diervriendelijk
De producten van Shoyeido vinden hun weg ook buiten de vele Japanse tempels. Veel mensen gebruiken ze ook om een ontspannen sfeer te creëren in huis. Ook is wierook aan te bevelen bij werkzaamheden of sociale activiteiten. Wierook kan de meditatie- en yoga-praktijk verdiepen of eenvoudigweg een bad ontspannend maken. Wat ook fijn is: Shoyeido opereert met aandacht voor natuur en omgeving. Geen enkel product bevat dierlijke ingrediënten; evenmin worden dierproeven toegepast.
         Kenners zweren bij Japanse wierook. Ze bewieroken de zachte subtiele geuren en de geringe rookontwikkeling. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Indiase wierook maakt de Japanse variant geen gebruik van een basis van bamboestok. Het Japanse wierookstokje brandt hierdoor helemaal op.

Benieuwd geworden? Met code HOORDEWIEROOK bestel je Shoyeido wierook met 10 procent korting. Deze code is geldig t/m 23 september. De korting is niet geldig in combinatie met andere acties of kortingen.

Meer dan 500 jaar Japanse perfectie en traditie: Shoyeido wierook


Wist je dat je bij iedere bestelling een proefmonster ontvangt van een van de geuren?