Meer zen, minder bubbels
Tijdens de afgelopen zenleraren opleidingdag kon Rients meteen de eerste 100 exemplaren signeren.

Meer zen, minder bubbelsUit het voorwoord van Tommy Wieringa

Het was gematigd lijden dat me bij zenmeditatie bracht, het lijden van een middelbare man die meende dat het leven hem iets verschuldigd was: geluk, voorrang, voorspoed, wat dan ook. Het leven reageerde met gepaste onverschilligheid op mijn veeleisendheid; brandstof voor mijn colère. Ik informeerde bij vrienden in vergelijkbare levens- omstandigheden of ze het probleem herkenden en zo ja, wat ze ertegen ondernamen, maar mijn onder- zoek naar zelfverbetering leverde geen oplossing of zelfs maar een denkrichting op. Dat was pas in de uitlopers van een gesprek met een jonge theater- maker over heel andere onderwerpen dan mijn bescheiden kwalen – hij vertelde dat hij mediteerde bij een zenleraar en was erg te spreken over het gunstige effect op zijn gemoed. Hij was kalmer nu, het leven was beter zo. Een mogelijk antwoord op mijn vraag was zo op een onverwacht moment uit onverwachte hoek gekomen – ik nam contact op met de zenleraar en vroeg of hij me de beginselen van het mediteren wilde bijbrengen.

Uit de inleiding van de auteur

Dit boek gaat over bubbels, de emoties door onverwerkte indrukken en ervaringen. Een teveel eraan geeft stress en drukte in ons hoofd, en dit boek gaat over het ontstaan van bubbels en hoe je ze de baas kunt blijven. Het gaat over hoe je voorkomt niet meer te kunnen stoppen met denken en piekeren. Op school leer je vooral om logisch te denken en je geheugen goed te gebruiken, maar je leert nauwelijks hoe je met emoties kunt omgaan, terwijl juist emoties het logisch en helder denken ernstig verstoren. Te veel emoties houden je uit de slaap, leiden tot piekeren en maken je in het ergste geval helemaal gek.
         Het is daarom van het grootste belang om verstandig te leren omgaan met emoties. Zonder emoties is het leven niet de moeite waard, maar met een teveel eraan liggen slaapproblemen of een burn-out op de loer. Dit boek gaat over het sturen van je denken en voelen, zodat je het evenwicht kunt bewaren tussen (te) veel en (te) weinig voelen.

Meer zen, minder bubbels


96 pagina’s met illustraties € 9,95 in elke boekwinkel en online bij www.zen.nl/winkel tijdelijk gratis thuisbezorgd. >>> Klik hier om te bestellen <<<

Meer zen, minder bubbels


Zen.nl heeft professioneel opgeleide leraren in: Amsterdam, Amersfoort, Amstelveen, Apeldoorn, Arnhem, Bergen op Zoom, Breda, Delft, Den Bosch, Den Haag, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Elst, Enschede, Goirle, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Leiden, Leusden, Lochem, Maastricht, Nijmegen, Nijverdal, Oegstgeest, Roermond, Rotterdam, Rotterdam-Zuid, Sittard-Geleen, Tilburg, Utrecht, Veldhoven, Voorschoten, Vught, Westdorp, Zaltbommel, Zeist, Zevenaar en Zutphen. Voor meer informatie, zie: www.zen.nl