Werkweek Zen en Creativiteit

Werkweek Zen en CreativiteitPersoonlijke creativiteit vormgeven
Augustus 2018

Zen.nl Westdorp (Drenthe) organiseert een creatieve zenwerkweek van 13 t/m 17 augustus. Wil je graag creatief en zenvol bezig zijn? Reserveer dan snel, want er kunnen slechts zeven mensen deelnemen.

Vijf dagen lang doen we zelfonderzoek en reflecteren we op onze persoonlijke expressieve ontwikkeling. Een voorgevormde basis in klei is het uitgangspunt voor het onderzoek. Iedere deelnemer neemt dezelfde basisvorm onder handen, met de uitdaging om deze naar eigen inzicht te veranderen in een nieuw object. De werkwijze kan worden vergeleken met een koanstudie, alleen betreft het hier een praktisch en beeldend antwoord op de vraagstelling. Het eindproduct, het keramische object is het antwoord op de koan: Hoe geef ik mijn creativiteit vorm?

Dagprogramma:
7.00 uur zazen
8.30 uur ontbijt
9.30 uur werkbespreking
10.00 uur aan het werk
12.30 uur lunch
14.00 uur aan het werk
16.00 uur werken/wandelen/sporten/samu/coaching
18.00 uur avondeten
19.00 uur pauze
20.00 uur zazen
21.30 uur yaza

De boerderij in Westdorp is een kleinschalige Zen.nl-locatie. In een bijgebouw bevindt zich een mooie zendo, een gezamenlijke verblijfsruimte en er zijn een aantal ruime tweepersoonsslaapkamers. Verder heeft de locatie een goed uitgeruste werkplaats, met meerdere ovens. Keramisch vormgever en zenleraar Eelco Smits draagt zorg voor de inhoudelijke en artistieke begeleiding.

Je hoeft geen kunstenaar te zijn of verstand van keramiek te hebben om mee te doen. Een beetje ervaring met zen en interesse in het creatieve proces en enige affiniteit met beeldende kunst zijn voldoende. Het wordt een week waarin alles draait om zen en nen, oftewel aandacht.

De midweek van maandag tot en met vrijdag kost € 525,- waarbij eten, verblijf op tweepersoonskamer, materialen, stookkosten zijn inbegrepen. Iemand die in een eigen tent overnacht, betaalt € 475,-. Er zijn maximaal zeven deelnemers.

Voor info en aanmelding mail naar: eelco@zen.nl