whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, zenbos, Amersfoort, Leusden, donatie, cursisten, zazen, bomen, sponsor, aarde, co2, bijdrage


Het zenbos groeitZen.nl Amersfoort & Zen.nl Leusden

Zen is meer dan alleen rustig zitten mediteren. Zo maakten we vorige week in ZenActueel melding van de activiteiten van Zen.nl Amersfoort en Leusden, om te komen tot het kopen en planten van 1500 bomen op landgoed Den Treek.

Er kwamen meteen veel positieve reacties en ook kwamen de eerste donaties binnen, zeker goed voor de eerste paar honderd bomen! Dat draagt sterk bij aan de spirit om de 1500 bomen binnenkort bij elkaar te gaan mediteren. Sommigen vragen of ze behalve door geld over te maken, ook zelf in actie kunnen komen en ja dat kan.

Meditatiemarathon
Op 20 juni gaan cursisten van Zen.nl Amersfoort en Leusden een meditatiemarathon houden. Van zonsopkomst tot zonsondergang zal er worden gemediteerd op een veld in het landgoed Den Treek. Maar liefst 26 perioden zazen waaraan je zoveel als je wilt deel kunt nemen. Deelnemers kunnen zich per meditatie-periode van 25 minuten door vrienden en bekenden laten sponsoren om zo het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Op 29 november worden alle bomen geplant.

Wilt u actief bijdragen?
U kunt op vijf manieren bijdragen:
1. Door zelf gesponsord deel te nemen aan de marathon op 20 juni. Natuurlijk kunt u zich laten sponsoren door familie, vrienden, buren en collegae en zelf op 20 juni deelnemen aan de marathon. Als u een mail stuurt naar amersfoort@zen.nl krijgt u alle informatie over de locatie. Er wordt gemediteerd in blokken van 4-5 periodes en u kunt zich aanmelden voor 1 of meer blokken. Verder krijg u een flyer met informatie voor potentiele sponsoren en een sponsorlijst toegestuurd om het gesponsorde bedrag op bij te houden.
2. Als u niet naar Den Treek kan komen, maar toch graag met ons mee wilt 'zitten', kan u ook uw eigen marathon houden. Thuis, of met medecursisten in de zendo bij u in de buurt wellicht. Dat kan op 20 juni, maar ook op een andere datum. Deze zomer zal één van onze bevlogen deelnemers fietsend, en dus geheel klimaatneutraal, de zendo’s afgaan om cheques met donaties op te halen.
3. Door sponsoring van één van de cursisten. Stuur een mail naar amersfoort@zen.nl als u een cursist wilt sponsoren. Wij brengen u dan in contact met één van de deelnemende cursisten.
4. Er volgen nog meer acties en activiteiten waaraan u wellicht deel kunt nemen. Op de website over het Zenbos, https://www.zen.nl/amersfoort/zenbos/, zullen deze worden vermeld.
5. Bomen planten op 29 november. De bomen die we met onze acties kunnen kopen, moeten vervolgens geplant worden. Ook dat gaan we samen doen. De beheerder van het landgoed prepareert het perceel en geeft ons deskundige leiding bij het aanplanten van de bomen op 29 november. Dat is de vijfde mogelijkheid om de handen uit de mouwen te steken.

Alleen samen
Zen gaat over doen wat gedaan moet worden. Zen gaat over verbonden zijn met elkaar en met alles. Op aarde staan momenteel ongeveer 3 triljoen bomen en een extra triljoen (18 nullen) bomen kan het CO2 probleem oplossen. Dat is een groot project. Alleen kunnen we hier en daar ook een boompje planten en dat is heel goed, en samen met Zen.nl gaat het lukken om binnenkort de eerste 1500 bomen te planten. Als iedereen die iets kan bijdragen dat doet, gaan die triljoen er ook komen.

Directe sponsoring kan door overmaking van een bedrag op rekeningnummer NL65 RABO 0152 0323 20 t.n.v. Zen.nl Amersfoort o.v.v. Zenbos.