whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, weekendsesshin, crisis, leren, verhalen, reflectie, aandachtig luisteren, levenslessen, onderzoeken, zenoefening, inzichten, schoonheid


Verhalen over crises,
wat leren we ervan?


Weekendsesshin 20-22 november o.l.v.
Harry Mengers en Bert Genryu van VoorstOude en nieuwe verhalen uit Oost en West gaan vaak over crises. In deze weekendsesshin gaan we onderzoeken wat we van oude, nieuwe en onze eigen verhalen kunnen leren.

Een crisis doet je aan alles twijfelen en vooral over de vraag ‘En hoe moet het nu verder?’ We luisteren graag naar verhalen omdat ze ons verplaatsen naar andere werelden. Ze tillen ons uit boven onze eigen zorgen, dat is de kracht van verhalen. In verhalen zitten vaak verborgen levenslessen, die te vinden zijn door aandachtig luisteren. Wat vertellen ze ons? Wat vertelt het verhaal mij? Naar verhalen luisteren, ze onderzoeken, ze begrijpen en je reflectie erop geven, het is pure zelfreflectie en daarmee een geweldige zenoefening.

Vertel tijdens de komende weekendsesshin jouw verhaal, groot of klein, lang of kort en luistert naar verhalen van anderen. Wat horen we en wat gebeurt er als we het verhaal vaker vertellen of vaker horen? Wat leer je hiervan? Elk verhaal is een spiegel. Valt er een goudader te ontdekken tussen de elementen van het verhaal? Een goudader die de stukken bij elkaar brengt en vanuit nieuwe inzichten een nieuwe schoonheid en een verlicht perspectief biedt? Kom het ontdekken tijdens de weekendsesshin waarin we veel mediteren, aandachtig luisteren en boeiend vertellen.

Meld je aan via: https://www.zen.nl/cursussen/weekendsesshins/