whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven

Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, Expositie, Beppe Mohura Signoritti, Spirituele beoefening, zenmeditatie, tentoonstelling, zoektocht, sumi-e, gemis, verlangen, vredig, eenvoudig, harmonieus leven, spiritualiteit, energie


Zen, Sumi-e, zoektocht naar
harmonieus levenOp 24 januari 2020 start de internationale Sumi-e Expositie in Amsterdam: “The Dance of the Brush”. Een unieke gelegenheid om nieuw en origineel werk te zien van Beppe Mokuza Signoritti, een van Europa's meest vooraanstaande meesters in Sumi-e en Zen. Al 30 jaar legt hij zich toe op Sumi-e en Zen-meditatie. Het is de eerste keer dat hij in Nederland exposeert.

Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, Expositie, Beppe Mohura Signoritti, Spirituele beoefening, zenmeditatie, tentoonstelling, zoektocht, sumi-e, gemis, verlangen, vredig, eenvoudig, harmonieus leven, spiritualiteit, energie


Deze tentoonstelling is de expressie van een diepe spirituele zoektocht die floreert door de beoefening van Zenmeditatie en wiens essentie is geopenbaard in Sumi-e.

Spirituele zoektocht
Beppe Mokuza Signoritti: “ Het is altijd een plezier om Sumi-e schilderen en Zenmeditatie te delen. Ze hebben mijn leven voor altijd veranderd en ik ben erg dankbaar dat ik via deze expositie de kans krijg om ze aan de wereld door te geven. Ik geloof dat veel mensen tegenwoordig op zoek zijn naar een spirituele beoefening die een diepere betekenis aan hun leven zal geven. We realiseren ons intuïtief dat onze dagelijkse routine, prestaties en bezittingen niet kunnen voldoen aan het diepe gevoel van gemis in ons bestaan. We verlangen allemaal naar een eenvoudig, vredig en harmonieus leven, voor ons en voor de anderen. Ik ben dankbaar dat ik Sumi-e ben tegengekomen als middel om deze spirituele zoektocht tot uitdrukking te brengen, te verdiepen en over te dragen naar anderen.”

Authentiek
“Sumi-e is een kunstvorm die spreekt tot elke menselijke geest en iedereen die het tegenkomt, wordt getroffen door de eenvoud, spontaniteit en authenticiteit. Het drukt datgene uit dat verder gaat dan woorden. Via mijn sumi-e werk spreek ik met mijn handen en de kijker luistert met de ogen. Ik kijk ernaar uit om nieuwe schilderijen te delen die de creatieve energie, die ik sinds vele jaren in mezelf voel, vrij uit te drukken.”

Expositie
De expositie duurt twee maanden, tot en met 24 maart 2020. Gedurende deze periode kunnen op verzoek rondleidingen, ontvangsten, demonstraties en bamboe-schilderen plaatsvinden. Iedereen kan een bezoek plannen via: https://www.iamsterdam.com/nl/uit/tentoonstellingen/expositie-the-dance-of-the-brush

Meet the artist
Beppe Mokuza Singoritti is aanwezig op de Opening op vrijdagavond 24 januari 2020 vanaf 19.30 uur. De expositie vindt plaats in de Artgallery 5&33, Martelaarsgracht 5 te Amsterdam (recht tegenover het Centraal Station). De toegang is gratis.
Voor meer informatie: https://www.voordekunst.nl/projecten/9632-the-dance-of-the-brush