whatsapp
 

zen actueel blog zen actueel blog

 


Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, klimaatviering, klimaatmars, demonstratie, protest, Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, Grootouders voor het Klimaat, Code Rood en TNI


Klimaatviering en klimaatmarsOp zaterdag 6 november organiseert de Klimaatcrisis-coalitie een grote landelijke klimaatdemonstratie in Amsterdam en ze streeft ernaar dit tot het grootste klimaatprotest ooit te laten zijn. Dit klimaatprotest is een oproep aan de VN-klimaatconferentie COP26 in Glasgow van 1 tot 11 november.

Voorafgaand aan de demonstratie, organiseert de Interreligieuze Klimaat&Geloofgroep een viering in de Westerkerk voor gelovigen van alle religies.

De Klimaat&Geloofgroep die bestaat uit boeddhisten, hindoes, moslims, joden en christenen, doet dit vanuit bezorgdheid over de klimaatcrisis. De groep wordt ondersteund door Milieudefensie.

De viering in de Westerkerk begint om 11.30 u en het thema is 'Geef de aarde door – in hemelsnaam'. Vertegenwoordigers van diverse levensbeschouwingen en verschillende kunstenaars werken aan de viering mee. De Interreligieuze Klimaat&Geloofgroep wil zo een dringend appèl doen op politiek en samenleving om haar verantwoordelijkheid te nemen. Ze doet een beroep op onze politieke vertegenwoordigers om nu door te pakken op de klimaatconferentie in Glasgow. Na afloop kan met aansluiten bij de Klimaatmars.

De Klimaatcrisis Coalitie is een samenwerkingsverband van Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, Grootouders voor het Klimaat, Code Rood en TNI wordt gesteund door tientallen andere organisaties. Meld je alvast aan voor die klimaatmars via deze link aan