whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, spreken, hart, stem, online dialoogtraining, dialoog, luisteren, leren, discussie, onbewust, synergie, communicatie


Spreken vanuit je hartRedactie Zen.nl, Zen.nl Nederland

Echt je eigen stem laten horen en vanuit je hart spreken vereist inzicht en oefening. Dat zijn precies de twee zaken die centraal staan in de komende online dialoogtraining van twee dagdelen. Het eerste dagdeel is morgenochtend, donderdag 8 april en twee weken later is het tweede dagdeel. Er zijn nog twee plaatsen beschikbaar, dus beslis snel! Deze training wordt net als de afgelopen trainingen gegeven door Remko de Beer van Zen.nl Tilburg. Voor info over extra data en aanmelding klik hier: www.zen.nl/dialoogtraining/

Dialoogregels
Iedereen wil wel zijn of haar authentieke geluid laten horen in een gesprek of vergadering, maar toch lukt dat lang niet altijd. Dat komt vooral omdat we het niet geleerd hebben. We hebben geleerd dat gesprekken en vergaderingen er zijn om gelijk te krijgen en om te bewijzen dat jij het beter weet. Hierdoor wordt een gesprek een wedstrijd met altijd verliezers. We hebben niet geleerd om echt naar onszelf en de ander te luisteren en te ervaren hoe een gesprek bij kan dragen aan het inzicht en welzijn van alle deelnemers. Terwijl er enkele eenvoudige regels zijn, die na enige oefening een goede dialoog kunnen garanderen. Deze basisregels komen aan de orde in de komende training.

Het goede ritme
Eén van die basisregels is een goed ritme in een gesprek, maar bijna niemand is zich hiervan voldoende bewust. Toch herken je het probleem bijvoorbeeld als mensen je niet laten uitspreken of net op het moment dat jij iets wilt gaan zeggen, zelf beginnen te praten. Het voelt aan als dansen met iemand die steeds op je tenen gaat staan. In discussie gebeurt dit vaak met opzet, denk aan politieke debatten waarin ze elkaar niet laten uitspreken. Maar veel mensen doen het ook onbewust, ze kunnen niet anders. Ze missen het ritmegevoel dat in gesprekken net zo belangrijk is als bij dansen. In deze dialoogtraining leer je hoe je jezelf en anderen kunt helpen dit ritme in gesprekken te krijgen, waardoor er meer synergie en diepgang ontstaat in de communicatie.

Deelnemers zeggen over de afgelopen online-dialoogtraining:

Verrassende en boeiende inzichten over het voeren van een dialoog. Zet je aan het denken en geeft zelfkennis. Handvaten om andere mensen te leren kennen en hoe met ze om te gaan. (Robert)

Een hele waardevolle training met nieuwe inzichten en direct toepasbare tools. Dit binnen een veilige omgeving met een prima trainer! (Carolien)


Klik hier voor info en aanmelding: www.zen.nl/dialoogtraining/