whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, bedrijf, stressvol, zenvol, burn-out, klachten, rust, inzicht, online, focus, aandacht, timemanagement, concentratie, duurzaam geluk, keuzes maken


Zen in bedrijf
Van stressvol naar zenvolZen.nl geeft in meerdere organisaties online incompany zenmeditatie trainingen. Van alle medewerkers kampt 14% met burn-out gerelateerde klachten. Daarnaast zoeken velen naar een betere werk-privé balans. Mensen willen meer ‘zen’ worden, maar hoe doe je dat? Zenmeditatie is het natuurlijke antwoord.

Zenmeditatie is een methode die al meer dan 2.000 jaar effectief wordt toegepast om rust en inzicht te ontwikkelen. En zen is nog meer dan dat. Zen is levenskunst waarin met alle aandacht één ding tegelijk doen, centraal staat. Mediteren is de tijd nemen om de vele indrukken die we dagelijks opdoen te verwerken. Door dit verwerken worden emoties minder heftig en neemt inzicht toe. Dat geeft zowel geestelijk als lichamelijk veel rust. Je voelt na 20 minuten rust en ruimte.

Hoewel mediteren niet moeilijk is, vraagt het enige begeleiding om deze vaardigheid in onze dagelijkse routine op te nemen. Het stimuleert enorm om dit samen met collega’s te doen. Daarom is de bedrijfstraining ‘Van stressvol naar zenvol’ opgezet. Deze training bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. Inmiddels geven we de training al een jaar succesvol online.

In de training komt theorie aan de orde maar wordt vooral veel geoefend, zodat deelnemers echt in staat zijn dagelijks de noodzakelijke rust te vinden. Ook leert men om meer rust, focus en aandacht te integreren in het werk, waardoor het werk wordt ervaren als zenvol in plaats van stressvol.

Inhoud trainingsbijeenkomsten
In de 10 bijeenkomsten komen zaken aan de orde als:
• zenvol timemanagement
• targets en emoties
• aandacht/concentratie
• ontspanning & inspanning
• creativiteit
• zelfsturing en relativeren
• lichaam en geest (moderne wetenschappelijke inzichten)
• gedachten, emoties en onverwerkte ervaringen
• duurzaam geluk
• keuzes maken

De trainingsbijeenkomsten bestaan uit een interactieve uitleg van de oefenstof, uitwisseling van ervaringen en het doen van praktische oefeningen, oefeningen die zowel thuis als op het werk gebruikt kunnen worden.

Deze training wordt de afgelopen tijd bij verschillende opdrachtgevers online gegeven en voorziet duidelijk in een behoefte van veel werknemers. In plaats van 10 online bijeenkomsten van 2 uur hebben wij ook goede ervaringen met een opzet van dezelfde training in 5 dagdelen of een kortere versie van 3 dagdelen.

Belangstelling voor uw organisatie om hierover meer te weten? Neem contact op met Zen.nl / Jeroen Verstappen, jeroen@zen.nl of bel 06 53 74 26 86