whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, nacht, aandacht, marathon, yoga, buitenmeditatie


Hele nacht mediterenLester Claassens / Zen.nl Haarlem

Nachtje doorhalen op aandacht…..

Vorige week vrijdag was er in Zen.nl Haarlem de primeur van een hele nacht mediteren. Een beproeft nachtprogramma dat in andere zendo’s in het land al vaak is aangeboden. Onder begeleiding van de zenleraren/zioppers Janneke, Maurice en Lester gingen zes dappere deelnemers de uitdaging aan. De meditatiemarathon duurt van ‘s avonds 9 tot de volgende ochtend 7 uur.

Het idee voor dit nachtelijke avontuur ontstond toen zenleraar Anya Wiersma tijdens de les vertelde over de meditatiemarathon in Amersfoort. Twee aanwezige zioppers raakten direct geïnspireerd en besloten dit meditatiefeest ook in Haarlem te organiseren.

Met veel zorg en aandacht werd het programma voorbereid, waarbij meditaties afgewisseld worden met enkele andere programma-onderdelen met als doel om de hele nacht wakker en gefocust te blijven. Zo is er na de eerste vier meditatieperiodes een korte-maar-lekkere-snack-ceremonie er is halverwege het vele mediteren een uurtje waarin de benen even gestrekt kunnen worden. Daarna was er 15 minuten weer-wakker-word-yoga, waarna we weer fris verder konden mediteren. In het tweede deel van de nacht was een buitenmeditatie ingepland, precies op het moment dat de nacht over ging van donker naar licht. ‘Een magisch moment’ werd later gedeeld tijdens de check out.

Het was voor Haarlem een try-out maar nu de eerste meditatiemarathon erop zit, smaakt het naar meer! Plannen voor het najaar zijn in voorbereiding, dus houd dit najaar de agenda in ZenActueel in de gaten.

Over de vraag hoe de deelnemers er na deze nacht bijzaten, zie de twee voor zichzelf sprekende foto’s.

De volgende meditatiemarathon in Zen.nl Haarlem is op 18 november a.s. Geïnteresseerd? Mail voor meer informatie: pia@zen.nl.

Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, nacht, aandacht, marathon, yoga, buitenmeditatie