whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, weekendsesshin, dialoog, stilte, bubbels


Weekendsesshin met dialoogIn de stilte kunnen we waarnemen hoe we aanwezig zijn ten opzichte van onszelf en de ander. In de stilte ontdekken we onze bubbels, vooronderstellingen en aannames die onze gesprekken sturen. Met stilte krijg je de rust en ruimte om bij je natuurlijke adem te komen en te ontspannen. In de stilte spreekt je hart, kan het onderbewuste doordringen in het bewuste. Stilte geeft de ruimte om te relativeren.

De dialoog zoals David Bohm dat ziet is: een gesprek zo voeren dat het iets gemeenschappelijks wordt, dat je samen iets nieuws creëert. Dit kan je oefenen in ieder gesprek. Wij zullen in de weekendsesshin gaan oefenen om de stilte van de meditatie ook in het gesprek te ervaren, zodat we helder denken en communiceren. We ontdekken hoe we luisteren, communiceren en welke aannames ons denken en daarmee onze gesprekken bepalen. Inzicht en oefening hierin maakt dat we ons beter verhouden tot onszelf, anderen en de wereld waarin we leven. Enkele citaten uit het boek "Over Dialoog" van David Bohm zal onze inspiratiebron zijn.

De weekendsesshin wordt gehouden van 4-6 februari a.s. in Epe en wordt begeleid door Ingeborg Ragas (Zen.nl Ede) en Bettina Zevenbergen (Zen.nl Zeist). Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Voor meer informatie en aanmelding zie: https://www.zen.nl/zeist/activiteiten/weekendsesshin