whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, zorg, zenvol, drukte, stilte, chaos, stress, hectiek, emoties, welzijn, mensen, dienenDe zorg zenvol maken

Oproep aan zorgprofessionalsPinel Schrijver / Arjen Hilhorst/ Zen.nl Arnhem / 1 juni 2023

Pinel werkt in de zorg en roept in dit artikel iedereen op, die aan zen doet en in de zorg werkt, om zich te melden, zodat ervaringen kunnen worden gedeeld en de zorg nog zenvoller gemaakt kan worden. Zaterdag 9 september om 14.00 uur wordt de eerste online bijeenkomst gehouden. Wil je ook meedoen, mail dan 'ja ik werk in de zorg en praat 9 september graag mee' aan arjen@zen.nl

Toenemende drukte

In deze tijden van toenemende drukte en complexiteit in de zorg, is het essentieel dat we manieren vinden om onze veerkracht te behouden of te versterken. Als fervente beoefenaar van zenmeditatie, geloof ik sterk in de voordelen hiervan, niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook voor de zorg als geheel. Daarom roep ik iedereen die werkzaam is in de zorg op - en zelf ervaring heeft met zenmeditatie - om zich te melden.

Samen een gemeenschap vormen

Samen kunnen we een krachtige gemeenschap vormen, met als doel de toepassing van zenprincipes en -technieken in de zorg te verkennen en te bevorderen. Zenmeditatie biedt ons de mogelijkheid om stilte en helderheid te cultiveren te midden van de chaos, stress en hectiek waarmee we dagelijks worden geconfronteerd. Het kan ons helpen om bewuster te zijn van onze gedachten, emoties en reacties, en om met meer compassie en mededogen te handelen. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde in de zorg, waar we constant worden geconfronteerd met uitdagende situaties en menselijke kwetsbaarheid.

Elkaar inspireren

Samen met degenen die zich aanmelden, willen mijn opleider Arjen en ik een online bijeenkomst organiseren om te bespreken hoe we zen in de zorg kunnen integreren en de voordelen ervan kunnen vergroten. We kunnen ervaringen delen, ideeën uitwisselen en concrete acties bedenken om een zenvolle benadering in onze zorgpraktijken te bevorderen. Of je nu arts, verpleegkundige, verzorgende, therapeut, manager, maatschappelijk werker of een andere zorgprofessional bent, jouw perspectief en input zijn van onschatbare waarde.

Meldt je aan

Meld je alsjeblieft aan via arjen@zen.nl en schrijf ons in een paar woorden alvast iets over jouw ervaringen. Deze kunnen we dan verder online met elkaar delen, zodat we samen kunnen werken aan een meer zenvolle zorg.

Laten we de kracht van zenmeditatie benutten om ons welzijn te versterken, onze zorgpraktijken te verbeteren en een positieve impact te hebben op de mensen die we dienen. Samen kunnen we een beweging creëren die de zorg meer zenvol maakt!