whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, Maria, Zutphen, proefles, introductiecursus, rust, kwaliteit leven, geluk, aandachttraining, spanning, ontspanningEen nieuw gezicht voor Zen.nl/ZutphenMaria heeft onlangs de leiding van Zen.nl Zutphen overgenomen en stelt zich hieronder even voor.

Mijn naam is Maria en ik maakte voor het eerst kennis met zen toen ik als vijftienjarige met mijn ouders meeging op vakantie naar een zenweek. We mediteerden daar op meditatie-bankjes die mijn vader zelf gemaakt had. Het mediteren met elkaar en de goede sfeer zijn me steeds bijgebleven.

Terugkijkend zie ik dat ik op veel manieren ben blijven zoeken naar dat goede gevoel van toen. Ik kreeg een gezin en werk, maar het was altijd een strijd om me gelukkig te voelen. Ik had meer rust nodig, wilde meer energie, een betere concentratie om meer te doen in minder tijd want ik had vaak het gevoel dat ik tekortschoot. Stel dat ik beter bij mezelf zou kunnen blijven en niet zo’n vol hoofd zou hebben…. Maar ja, hoe doe je dat?

Het is voor veel mensen niet makkelijk om hulp te zoeken. Bovendien kreeg ik te maken met lange wachttijden in het medische circuit. Er waren een ziekte en een burn-out voor nodig voordat ik deed wat nodig was en eigenlijk diep van binnen al wel wist; dagelijks rust inbouwen via mediteren. Opnieuw leren mediteren heb ik vanaf 2016 geleerd bij Zen.nl. Het heeft me al veel gebracht en ik blijf ontwikkelen. ‘Geluk is een keuze’ las ik ergens en ik ontdekte dat wat je aandacht geeft, groeit. Het is wijs om de juiste dingen voldoende aandacht te geven. Zo zijn al veel van mijn doelen verwerkelijkt en nu ook de wens om leiding te geven aan een Zen.nl locatie. De puzzel viel in elkaar tijdens de ontmoeting met Tara, die tot voor kort leiding gaf aan Zen.nl Zuthpen. Vanaf 1 juli heb ik van haar het stokje overgenomen en heeft Zen.nl/zutphen een nieuw gezicht.

Als zenleraar, wil ik graag mijn ervaring delen en een gids en persoonlijk begeleider zijn voor mensen die op zoek zijn naar een lichter leven, met meer rust, kwaliteit, geluk en zin in het leven.

Zen is aandachttraining. Het gaat om bewustwording, daardoor kreeg ik inzichten en ben ik andere keuzes gaan maken. Als jij het zenpad kiest leer je op een eenvoudige en heel krachtige manier hoe je je in heel veel verschillende situaties (ook in de moeilijke) gelukkig kunt voelen. Zo kan vaker (glim)lachen al een groot verschil maken, voor jezelf én voor de mensen om je heen. Probeer het een paar dagen en kijk wat er gebeurt en hoe het voelt.
Bij Zen.nl/zutphen kun je wekelijkse lessen volgen, die gaan over spanning-ontspanning, de rol van lichaam en geest, doelgericht zijn en betere keuzes maken, ervaren wat geluk en verlichting is en hoe je mediteren duurzaam kunt inbouwen in je leven.

In de introductie (jaar) cursus gebruiken we het boek Leer denken wat je wilt denken en Leer voelen wat je wilt voelen (beide van R. Ritskes, oprichter van Zen.nl), zodat je bijna vanzelfsprekend leert doen wat je wilt doen. Ook voor mensen die al meer of minder bekend zijn met mediteren zijn er wekelijkse inspiratielessen om je te verdiepen in levenskunst, want dat is waar Zen over gaat.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer informatie, dan kun je een gratis proefles volgen. Via de site https://www.zen.nl/zutphen/gratis-proefles.html kun je je aanmelden.

Introductiecursussen beginnen weer in september op dinsdag- en woensdagavond en op donderdagochtend. Heb je al meditatie-ervaring dan kun je op dinsdag- en woensdagavond de gevorderdencursus volgen. Heb je nog vragen? Bel me gerust. Maria 06 535 777 19