whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, Floor Rikken, dood, verlies, leven, angstrouw, overlijden, online cursus, zenverhaalMaartje Lute en Floor Rikken
over verlies en rouwRedactie / Zen.nl Nederland / 22 dec. 2022

Maartje verloor haar twee maanden oude baby en tegen alle verwachting in was haar leven niet voorbij. ‘Ik denk juist dat ik meer ben gaan leven dan ooit tevoren. Ondanks alle ‘uitdagingen’ die daarna nog op mijn pad kwamen. Ik durf inmiddels te zeggen dat ik gelukkiger ben dan voor zijn overlijden. Het heeft lang geduurd voordat ik dat hardop durfde uit te spreken. Ik was bang dat ik gek was geworden. Ik was bang dat ik mijn verdriet verdrong. Ik was heel bang dat ik niet genoeg van hem gehouden had. Ik was bang dat ik andere ouders hiermee zou kwetsen. Maar ik besloot te onderzoeken hoe het nou eigenlijk kon dat ik voelde wat ik voelde.’ In dat onderzoek, waarvan Maartje verslag doet op haar blog, interviewt ze verschillende mensen, zoals recent ook Floor Rikken, die vanaf 19 januari de online cursus geeft over ‘zenvol omgaan met verlies en dood'.

Klik hier om het interview te horen

Online cursus door Floor Rikken
Vanaf donderdag 19 januari gaan we in zes wekelijkse online colleges van 19.30 tot 21.00 uur onderzoeken wat het betekent om zenvol om te gaan met verlies en dood. Elk college heeft een thema en een zenverhaal of gedicht als uitgangspunt. Deze zenverhalen en gedichten gebruiken we om onze eigen ervaringen in te spiegelen. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.