whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, meer bomen planten, informatiebijeenkomst, ervaringen, stichting, Rients RitskesMeer Bomen Planten organiseert
informatiebijeenkomst op 14 juniRedactie / Zen.nl Nederland / 18 mei 2023

In het afgelopen winterseizoen zijn met lokale boomplantacties ongeveer 2500 nieuwe bomen geplant! De bomen werden geplant met inzet van Zen.nl vestigingen in Amersfoort op landgoed Den Treek, in Het Stiltegoed bij Delft en in de Haarlemmermeer. Ook bij andere vestigingen van Zen.nl worden plannen voorbereid voor nieuwe aanplant van bomen en struiken. Om de ervaringen tot nu toe te delen en elkaar te steunen in nieuwe plantacties organiseert Meer Bomen Planten op woensdag 14 juni om 14.00 uur een online bijeenkomst voor iedereen die zich betrokken voelt.

Onlangs bracht de Stichting Meer Bomen Planten (MBP) het jaarverslag over 2022 uit. De stichting is opgericht door Rients Ritskes met als doel lokale initiatieven voor het planten van bomen te ondersteunen met geld en kennis. Alle projecten in voorbereiding en uitvoering zijn daarin terug te vinden. Ook is te lezen dat inmiddels zo’n € 35.000,= beschikbaar is voor lopende en nieuwe initiatieven voor de aanplant van bomen.

De projecten in Amersfoort en Delft beleefden hun tweede fase en in de Haarlemmermeer werd ook voor een tweede keer geplant met hulp van de gemeente. Dat het niet altijd gemakkelijk is om een project van de grond te krijgen laat het initiatief in Nijmegen zien. Hier werd een ronduit prachtig ontwerp gemaakt voor een plek in de Ooijpolder langs de Waal, maar op een laat moment liet grondeigenaar Staatsbosbeheer weten het initiatief om verschillende redenen niet door te kunnen zetten. Erg jammer van alle inspanningen van de sangha-leden maar wellicht komt er nog een herkansing en te meer reden om elk initiatief van een Zen.nl vestiging van harte te ondersteunen met ervaringen, kennis en geld.

Het jaarverslag 2022 is op de website van meerbomenplanten.nl te vinden.

Iedereen is van harte welkom deel te nemen aan deze informatiebijeenkomst op woensdag 14 juni om 14.00 uur. Aanmelden kan met een mailtje aan de voorzitter van de stichting: dirk@zen.nl. In het onderwerp schrijf je: aanmelding 14 juni. Je krijgt dan de week voor de 14e een uitnodiging met link naar de online bijeenkomst.