whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, influencers, vlag, cursisten, rustiger, doelgerichter, beter slapen, burn-out, aandacht, proefles, introductiecursus, concentrerenWord jij onze influencer?ZenActueel / 2 feb. 2023

Zen.nl zoekt mensen die hun ervaring met meditatie via een eenvoudige vlog willen delen met anderen.

We horen tijdens de lessen vaak van cursisten dat ze door het mediteren rustiger, doelgerichter en evenwichtiger worden of bijvoorbeeld beter kunnen slapen. Graag zouden we dergelijke verhalen delen met belangstellenden. Daarom onze vraag, wil jij jouw positieve verhaal delen met een vlog? Word jij zo onze influencer? Zet je videofunctie aan, vertel in één of twee minuten jouw verhaal, dus kort en bondig, en stuur ons je vlog. Hieronder zie je twee voorbeeldteksten, van de lengte en strekking. Je mag letterlijk delen uit deze tekst overnemen, als het maar echt jouw verhaal is.

Waardebon
De structuur van je tekst moet wel dezelfde zijn als de twee voorbeelden, dus eerst duidelijk je probleem uitgespeld, daarna hoe je bij Zen.nl kwam en vervolgens welke voordelen je merkt van het regelmatig mediteren. Stuur jouw vlog op naar nicola@zen.nl / 06-18422033. Alle vlogmakers van de vlogs die we gaan gebruiken belonen we met een waardebon van 150 euro te besteden in de Zen.nl webshop. Heb je nog vragen? Bel of mail Harry Mengers / harry@zen.nl / 06-27007146

Tekstmodel 1
‘Opeens zat ik thuis: burn-out. Ik dacht dat zoiets mij niet zou overkomen. Te lang doorgegaan, te weinig op mezelf gelet en onvoldoende voor mezelf gezorgd. Mijn lijf protesteerde, ik werd onzeker over alles en werd thuis niet gezelliger. Alles kachelde achteruit. Ik had echt nergens meer zin in. Tergend langzaam ben ik nu weer herstellende, maar ook bang terug te vallen in oude gewoontes.

Mijn huisarts zei: ‘Ga mediteren’ en zo ben ik bij Zen.nl gekomen. In het begin twijfelde ik. Nu merk ik hoeveel rust, zelfinzicht en stabiliteit het me geeft. Iedere dag is het mediteren een vast moment van aandacht en rust. Op mijn werk gaat het langzaam maar zeker weer beter en thuis heb ik ook weer meer geduld en wordt het weer gezellig. Een heel fijn gevoel. Het geeft me vertrouwen dat het weer helemaal goedkomt. De voordelen van dagelijks mediteren had ik beslist eerder willen kennen, maar goed, ik ben blij dat de huisarts het me heeft aanbevolen’.

Tekstmodel 2
‘Vorig jaar ging het best slecht met mij. Op school had ik er geen zin meer in, het zei me weinig, was er niet bij met mijn hoofd. Dus slechte cijfers. Mijn ouders begrepen het niet, zeurden steeds en zeiden dat ik het toch beter kon. Het ging gewoon niet. Toen ging het ook nog uit met m’n vriendje. Hij zag het niet meer zitten met mij. Ik snapte er niets van. Ik was kapot. En daardoor sliep ik slecht. Ik leek wel een zombie.

Een vriendin zei: ‘Kom eens mee naar een proefles zenmeditatie’. Eerst dacht ik: ‘Wat heeft dat er nou mee te maken?’ Ik ben toch meegegaan. Ik moest wat. Supercool daar. Het was er zo rustig. Ik ben ook thuis gaan mediteren en zit nu een paar maanden op de introductiecursus. Ik slaap al veel beter. Op school kan ik me beter concentreren. De cijfers zijn weer voldoende. Ik voel me een stuk rustiger. En ik ben weer verliefd! Nee, echt, ik zit een stuk lekkerder in m’n vel’.