whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, vitaliteit, gezondheid, eenvoud, overvloed, welvaart, symbool, open geest, Boeddha

Foto © Rients Ritskes
De beste wensen met mandarijnenMandarijntjes worden vaak geassocieerd met het begin van een goed nieuw jaar en dat is logisch omdat mandarijntjes symbool staan voor zaken als:

1. Vitaliteit en gezondheid
Mandarijntjes staan bekend om hun frisse smaak en voedingswaarde en dat maakt ze tot een passend symbool voor het streven naar een gezond en vitaal leven.

2. Eenvoud en verfrissing
Mandarijntjes zijn vaak eenvoudig te schillen en bevatten sappig vruchtvlees. Dit staat voor het streven naar eenvoud en verfrissing in je leven.

3. Geluk
Mandarijntjes worden ook gezien als symbool van gezondheid, geluk en overvloed.

Verder liggen er op de foto niet toevallig drie mandarijntjes in het witte schaaltje. Drie staat symbool voor non-duale eenheid, ook wel de heilige drie-eenheid genoemd. In het boeddhisme is dat de Boeddha, de gemeenschap en de vredelievende leer. In het christendom Jezus, God en de Heilige geest en in China voor de harmonie tussen Water, Vuur en Wind. Een schaaltje staat symbool voor de geest en een wit schaaltje voor een open geest.

Pitjes en leerpunten
Natuurlijk kan er in een mandarijntje ook wel eens een pitje zitten. Pitjes staan dan symbool voor de uitdagingen waarmee we zo nu en dan geconfronteerd worden. En daarin vinden we dan mogelijk onze leermomenten. Als redactie hopen we dat je deze leerpunten weer in een paar zinnen noteert en met ons deelt voor onze nieuwe en nu al populaire rubriek ‘leerpunten’. Mail je leerpunt(en) graag aan bettina@zen.nl. Zo wordt 2024 dan vast een mooi jaar en een leerfeest.

Als redactie wensen wij alle levende wezens een heel goed 2024
Rients Ritskes