whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, online, gevaar, missie, duurzaam geluk, welzijn, meditatiecursus, opleiding zenleraar, sociaal isolement, scherm, stress, vermoeidheidsklachten, verslaving, gezondheid, technologie, neocursus, polarisatie, slaapproblemen, online cursus, offline, dialoogMediteren en zes gevaren van teveel online zijnHet bestuur / Zen.nl Nederland / 11 januari 2024

De missie van Zen.nl is zoveel mogelijk mensen te faciliteren in duurzaam geluk en welzijn. Ons belangrijkste middel daartoe is om in zoveel mogelijk plaatsen in Nederland meditatiecursussen te organiseren. Daarvoor hebben we o.a. een crkbo-geregistreerde opleiding tot zenleraar. Nu de maatschappij steeds verder digitaliseert is het voor Zen.nl een hele uitdaging om mensen achter het scherm vandaan te krijgen, maar eenmaal over de drempel zijn onze cursisten heel tevreden en gelukkig en geven ons een 9.2 als score.

De gevaren van teveel online

Nu we ons als maatschappij steeds meer bewust zijn van de gevaren van teveel achter het scherm zitten, voelen we ons extra gemotiveerd onze cursussen op locatie te blijven organiseren. Immers de gevaren liegen er niet om. Denk maar aan zaken als:

1. Verslaving aan technologie
Overmatig gebruik van digitale apparaten en online diensten kan leiden tot verslaving, wat negatieve gevolgen kan hebben voor de fysieke en mentale gezondheid.
2. Informatieoverbelasting
De constante stroom van informatie via sociale media, e-mails en andere digitale kanalen kan leiden tot stress en vermoeidheidsklachten.
3. Verlies van echte interacties
Overmatig gebruik van digitale communicatie kan leiden tot een afname van persoonlijke, face-to-face interacties, wat kan bijdragen aan een gevoel van sociaal isolement.
4. Desinformatie en nepnieuws
De verspreiding van onjuiste informatie op internet kan leiden tot verwarring, misleiding en polarisatie in de samenleving.
5. Gezondheidsproblemen
Langdurig gebruik van digitale apparaten, vooral 's avonds, kan slaapproblemen veroorzaken.
6. Verlies van concentratie en creativiteit
Constante afleiding door digitale meldingen kan de concentratie en creativiteit verminderen.

Mediteren leren? Doe nu een proefles bij jou in de buurt.

Online cursussen

In tijden van lockdowns zijn we als organisatie flexibel geweest en volledig online gegaan. Het kon toen niet anders. We waren verheugd met de mogelijkheid om al onze cursussen online aan te bieden. En nog steeds bieden we rond enkele specifieke thema’s een paar online cursussen aan. Hoewel we dus deze digitale middelen zeker waarderen, streven we er bij Zen.nl vooral naar om mensen fysiek samen te laten komen.

Echte interactie

Bij Zen.nl bieden we daarvoor we een veilige plek, dicht in de buurt, om bij elkaar te komen om te mediteren, in dialoog te gaan en gezamenlijk te reflecteren op hoe we ons verder kunnen ontwikkelen. We streven ernaar een gezonde balans te creëren in het moderne leven, waarbij we de voordelen van technologie omarmen om mensen te verbinden, maar vooral ook bewust de ruimte en gelegenheid creëren voor offline, diepgaande echte interacties.

Zenvol en gebalanceerd leven

Ontsnap aan de digitale valkuilen en ontdek bij Zen.nl een gemeenschap die meditatie en dialoog gebruiken als krachtige instrumenten om persoonlijke groei te bevorderen en een evenwichtiger leven te bereiken. Kom bij ons langs op een proefles of geef je op voor de binnenkort startende introductiecursus zenmeditatie en ervaar de rust en verbinding die ontstaat wanneer we samen streven naar een meer zenvol en gebalanceerd leven.

Mediteren leren? Doe nu een proefles bij jou in de buurt.