whatsapp
 

 

ZenActueel:
Iedere dag inspiratie voor een zenvol leven
Zen.nl, Zen, meditatie, leren mediteren, Remko de Beer, Zen.nl Tilburg, stress, gelukkig, jongeren, studenten, sociale media, fomoZen.nl Tilburg betrekt nieuw pandRedactie / Zen.nl Nederland / 9 januari 2024

Zen.nl Tilburg is verhuisd naar de Spoorlaan 346 in Tilburg naast het wooncomplex de Bankier. Dat was nodig, want het meditatiecentrum kwam ruimte te kort in zijn vorige pand. ,,Mensen ervaren veel stress. Meditatie kan een goed middel zijn om gelukkiger te worden.” Aldus Remko de Beer van Zen.nl Tilburg.

Uit het Brabants Dagblad van 6 januari:

Op zijn locatie in Tilburg, aan de St. Josephstraat 69, had het maar één meditatieruimte. Nu meer Tilburgers zoeken naar rust in hun dagelijks leven gaat Zen.nl naar een grotere locatie. Daarnaast gaat het om een centrale plek in de stad, direct bij het station.

Ook jongeren willen mediteren

Niet alleen overwerkte veertigplussers vinden het prettig om een meditatiecursus te volgen, zegt zenmeester Remko de Beer (49). ,,Bijna twintig procent van onze cursisten uit Tilburg is tussen de 18 en 28 jaar oud.” De jongste van de groep is 18 en de oudste 78.

Dat jongeren geïnteresseerd zijn in meditatie is niet heel gek, volgens De Beer. ,,Studenten ondervinden financiële druk en ervaren druk van bijbaantjes, school en van ouders. Daarnaast zien ze op sociale media alleen maar succesverhalen van mensen die wél alles hebben.”

,,Ik denk dat veel mensen stress hebben in de westerse maatschappij. Ze hebben last van fomo (fear of missing out, red.) en willen onbewust alles hebben, alsof ze rupsjes-nooit-genoeg zijn”, vertelt De Beer. Volgens hem zijn mensen daardoor minder gelukkig. ,,Meditatie kan een goed middel zijn om gelukkiger te worden.”

Meditatie meepakken voor je werk

Doordat Zen.nl nu twee meditatieruimtes heeft, kunnen cursisten beter doorstromen naar een gevorderd niveau als ze dat willen. ,,Ze hoeven nu niet te wisselen van dag en tijd”, legt De Beer uit. ,,We gaan nu ook in de ochtenden lesgeven, zodat mensen vóór hun werk of college een meditatie kunnen volgen. En omdat de meeste mensen al zo’n druk leven hebben, maken we ze het nu makkelijker door op een centrale plek te gaan zitten.”