zen meditatie cursus centrum mediteren met effect zen meditatie cursus centrum mediteren met effect

Zen.nl Zevenaar leraren


Jasper Zandvliet (1980) is oprichter en locatiemanager van Zen.nl Arnhem en Zen.nl Zevenaar. Hier is hij fulltime zenleraar, -coach en -opleider. Daarvoor heeft hij, na het cum laude voltooien van zijn studie technische bedrijfskunde, gewerkt als organisatieadviseur bij verschillende organisaties. In dit werk leidde hij verandertrajecten, waarbij hij zich richtte op het raakvlak tussen mens en organisatie. De praktische kant van veranderen en de menselijk kant hiervan staan ook binnen zijn zen-praktijk centraal. Jasper beoefent zen sinds 2006 en hij is opgeleid tot zenleraar door Daido Maas en Rients Ritskes.
e-mail: jasper@zen.nl
Jasper Zandvliet zenleraar coach Zen.nl Arnhem en Zevenaar
 

Heleen Ballemans (1984) is in 2006 begonnen met zen en meditatie. Ze is werkzaam als maatschappelijk werker bij een Forensische FACT team. De praktische en ervaringsgerichte manier van werken is, zowel binnen haar werk als binnen haar zenlesen, het uitgangspunt; "leren door te doen en te ervaren waarbij meditatie en de zenfilosofie de rode draad zijn". Ze ziet het als een uitdaging om de pracht van het "echt leven en genieten" mee te nemen binnen haar lessen en te koppelen aan zen. Ze is opgeleid door Daido Maas en geeft les bij Zen.nl Zevenaar en Zen.nl Arnhem.
e-mail: heleen@zen.nl
Heleen Ballemans zenleraar Zen.nl Zevenaar en Arnhem
 

Theo Sigmond (1968) heeft meer dan 30 jaar ervaring als kok in sterrenrestaurants in binnen- en buitenland en beoefent inmiddels enkele jaren zen. Hij heeft geleerd wat het is om fysiek en mentaal iedere dag weer op topniveau te presteren. Voor hem is "geluk" het verbindende element tussen koken en zenles geven. Theo wordt opgeleid door Jasper Zandvliet en geeft les bij Zen.nl Arnhem en Zen.nl Zevenaar. Daarnaast is hij chef-kok en mede-eigenaar van restaurant de Steenen Tafel in Arnhem (van harte aanbevolen / reserveren gewenst).
e-mail: theo@zen.nl
Theo Sigmond zenleraar Zen.nl Arnhem en Zevenaar
 

Jeroen Verstappen (1980) mediteert sinds 2010 bij Zen.nl Nijmegen. Hij werd opgeleid tot zenleraar door Daido Maas en sinds 2014 in opleiding bij Rients Ritskes. Jeroen is afgestudeerd vrijetijdsmanager met een voorliefde voor het experiment. Zo heeft hij een eigen onderneming gehad in het opzetten van sociaal culturele projecten en is geruime tijd werkzaam als decorbouwer. Momenteel werkt hij parttime als adviseur voor Nationale Nederlanden en is hij zenleraar bij Zen.nl Nijmegen.
e-mail: jeroen@zen.nl
Jeroen Verstappen zenleraar Zen.nl Nijmegen
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl