Cursus meditatie Zutphen: Leer mediteren

Meditatie leert je in het nu en in balans te zijn, om te gaan met stress en dieper te ontspannen. Met het beoefenen van meditatie leer je denken wat je wilt denken en voelen wat je wilt voelen. Bij onze cursus meditatie in Zutphen leer je mediteren op een inspirerende, uitdagende en een verfrissende manier. De lesmethode is al ruim 30 jaar in Nederland in gebruik en past bij mensen die zoeken naar rust, focus en inzicht.

Meditatiecursussen in Zutphen

 

Marco

Aantal Sterren: ★★★★★
"Heel veel inzicht in mijn eigen belemmerende gedachten gekregen. Hier ben ik nog lang niet klaar mee."

Hannerieke

Aantal Sterren: ★★★★
"Ik ben zonder verwachtingen begonnen aan de beginnerscursus en kan nu zeggen dat ik heel blij ben dat ik deze stap heb genomen."

Kevin

Aantal Sterren: ★★★★★
"Het heeft mij geholpen tot inzichten te komen. Daarbij hebben de effecten van zen meditatie mij verbaasd, in de positieve zin natuurlijk."




Gratis proeflessen meditatie in Zutphen

Voor de start van de nieuwe introductiecursus kun je deelnemen aan een gratis proefles meditatie in Zutphen. Het doel van deze les is een eerste kennismaking met zen, meditatie, de docenten en de meditatieruimte.
Verder vertellen we over de positieve effecten van dagelijkse meditatie en de cursusopzet. Ook wordt er antwoord gegeven op de vragen die je hebt over zen, meditatie en de cursus.

De introductiecursus in Zutphen

Je maakt je de basisbeginselen van zenmeditatie op gedegen wijze eigen. Aan bod komen onderwerpen als: door mediteren beter omgaan met stress, keuzes maken, aandachtsontwikkeling, rust en geluk. Je leert mediteren samen met anderen in Zutphen. Zo leer je niet alleen veel van je zenleraar, maar ook van elkaar.

De gevorderdencursus meditatie in Zutphen

Je ervaart meer rust en voldoening naarmate je meer één bent met wat je doet. Dat kun je leren door vier vaardigheden te ontwikkelen: aandacht, acceptatie, zelfreflectie en blijven doen. Samen stellen deze vaardigheden je in staat steeds moeitelozer door het leven te bewegen.
In deze cursus ontwikkelen we deze vier vaardigheden en onderzoeken hun samenhang.
Je leert hoe je kunt weten welke stappen er op een bepaald moment te nemen zijn, hoe je daarvoor in beweging komt en hoe je in beweging blijft. Je leert te doen wat je wilt doen, dat wil zeggen: één te zijn met wat je doet. En dat geeft rust.

Zencoaching

De combinatie van mediteren en gecoacht worden, maakt dat je je doelen beter haalt. Vaak worden zo opmerkelijke resultaten bereikt. Ervaring met mediteren vooraf is niet nodig. Vanuit Zen.nl beschouwen we coaching als de kunst om mensen te ondersteunen in het ontwikkelen van hun mentale veerkracht en energie. Juist door te leren helemaal in het hier en nu te zijn, kan ook beter aan de toekomst gewerkt worden.

Van wie krijg je meditatieles in Zutphen?


Tara Kirchner (1964) is in 2012 begonnen met zenmeditatie en is opgeleid tot zenleraar door Floor Rikken en wordt nu gecoacht door Hans van der Vleuten. Ze is fulltime zencoach, zenleraar, (junior) opleider en zenyoga docent. Bij deze vormen van begeleiding staat in verbinding zijn met jezelf, de ander en de wereld/natuur centraal. Ze geeft mensen de ruimte om te (leren) voelen en aan het licht te brengen wat nodig is om weer in balans te zijn en volledig te leven. Haar doel is zoveel mogelijk mensen aan te moedigen zich thuis te voelen in - en bewust te laten zijn van - lijf en leven. Daarbij heeft ze veel aandacht voor signalen van het lichaam en zelfcompassie. Tara leidt Zen.nl Zutphen.
e-mail: tara@zen.nl
Tara Kirchner zenleraar zencoach Zen.nl Zutphen
 

Maria Boere-Plat (1964) mediteert sinds 2016 bij Zen.nl, behaalde in 2020 haar zenlerarencertificaat en heeft in 2022 de opleiding tot dialoogtrainer afgerond.
Ze studeerde logopedie in Utrecht en van 1994 tot 2022 woonde en werkte ze in Lochem. Ze is moeder van vier volwassen kinderen en werkte als logopedist in de ouderenzorg. Ze mediteerde al langer via verschillende methoden, maar vond, regelmaat, diepgang en innerlijke rust door de eenvoud van de aanpak van Zen.nl. Zen geeft haar veel nieuwe inzichten en ervaringen die ze graag wil delen met anderen op zoek naar meer aandacht, harmonie en geluk.
e-mail: maria@zen.nl
Maria Boere-Plat zenleraar Zen.nl Lochem
 

Marjan Hoving (1969) is in januari 2016 begonnen met zenmeditatie en is gestart met de opleiding in 2020. Haar opleider en coach is Tara Kirchner. Marjan is opgeleid als arbeidssocioloog en maakte op haar 39e de overstap naar het onderwijs. Ze begeleidt nu kleuters als juf op een basisschool en werkt daarnaast op de sportschool, waar ze RPM (spinning) geeft. Haar doel is om eraan bij te dragen mensen zo goed mogelijk in hun vel te laten zitten. Graag deelt ze haar eigen ervaring met wat zenmeditatie kan betekenen voor duurzaam geluk, met zoveel mogelijk anderen.
e-mail: marjan@zen.nl
Marjan Hoving zenleraar Zen.nl Zutphen
 

Renate Kwakkel-Folkers (1976) mediteert sinds 2016 bij Zen.nl. Vanaf de proefles voelde zij zich er thuis. Ze doet de zenlerarenopleiding onder leiding van Tara Kirchner. Renate is getrouwd, heeft twee kinderen en werkt als logopedist in de eerste lijn. Het mediteren en het zencoaching-traject hebben haar, zowel privé als in haar werk veel gebracht en inzicht gegeven.
Renate: 'Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe meer verbinding en geluk je ervaart. Dat wil ik met mijn begeleiding graag delen, om mensen zo ook meer rust, balans en geluk te laten vinden in zichzelf.'
e-mail: renate@zen.nl
Renate Kwakkel-Folkers zenleraar Zen.nl Zutphen
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl