zen meditatie cursus centrum zen meditatie cursus centrum

 
 

Activiteiten Zen.nl Zutphen

Zen.nl Zutphen organiseert regelmatig verschillende leuke en interessante activiteiten. Hier vind je een kort overzicht van de activiteiten die nu gepland staan.


 

Stille zondag

Bij Zen.nl Zutphen zijn de stille zondag op locatie, elke derde zondag van de maand.


 

Shinrin-yoku

In de natuur kun je je ware aard ontdekken. Je vindt er metaforen en aanwijzingen die inzicht geven in jezelf. Het ritme van de natuur met de vier seizoenen dient tot inspiratie om ons af te stemmen op ons eigen levensritme. Je ontdekt het door één te zijn met je wezenlijke boeddha-natuur in de ons omringende natuur. In deze workshop leer je de éénheid te ervaren en de verbinding te maken.


 

Zenyoga

Zenyoga is een meditatieve vorm van yoga. Zenyoga nodigt je uit om je aandacht en concentratie te verfijnen en te verzachten in het lichaam, met poses vanuit de yin en mindfulness yoga. Verstilling in de houding afgewisseld met bewust lichte bewegingen, als een massage, en vloeiende overgangen van de houdingen. Iedere week is er een thema waar de houdingen op afgestemd zijn. We eindigen elke les met stilte in de zenmeditatie van ongeveer 10 minuten.


 

Zendag

Tijdens de zendag ligt de nadruk vooral op samen oefenen met zazen. Verder wordt er gewerkt in de stijl van zen (samu), eten en drinken we in een ritueel, is er een inleiding met ruimte voor dialoog en er is persoonlijk onderhoud.