Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Stille zondag

bovenop een wit muurtje zit in de vensterbank een boeddhabeeldje met een waxinelichtje ervoor en een glazen zandlopen ernaast, op de grond staat een klein tafeltje met een dienblaadje met theekopjes erop en een thermoskan ernaast "De voornaamste eigenschap van geluk is vrede, innerlijke vrede. Als iemand een vredige, rustige houding ontwikkelt, straalt die uit naar zijn naasten." Dalai Lama

Zen.nl Zutphen organiseert maandelijks een stille zondag op de derde zondag van de maand. Deze zondagochtend is bedoeld om samen met anderen in stilte te zijn en je meditatie-ervaring verder te verdiepen. Het is onderdeel van de cursussen, maar oud-cusisten en introducées zijn ook zeer welkom. We beginnen met het reciteren van de hartsutra. Daarna mediteren we vier maal vijfentwintig minuten. Tussen de zitmeditaties doen we loopmeditaties (kinhin). Er is mogelijkheid tot persoonlijk onderhoud (dokusan) als je dat vooraf aangeeft. We sluiten af met de theeceremonie. Enige meditatie ervaring is gewenst.

De bijeenkomst start om 09.00 uur en eindigt om 11.15 uur. Graag uiterlijk 08.55 uur aanwezig zijn. Nadien kan je in stilte weggaan of nog even napraten in verbindingmet een kopje koffie of thee. Vooraf aanmelden van deelname in de zendo is nodig in verband met de maximale bezetting en het gereed maken van de zendo.

Locatie: Zen.nl Zutphen, Hanzeweg 6, 7202 CG Zutphen

Data:

  • zondag 26 mei 
  • zondag 23 juni 

De stille zondagen zijn gratis voor iedereen die bij Zen.nl een cursus volgt. Aan niet-cursisten vragen we een vrijwillige bijdrage (Dana) richtprijs €15,-.

Vragen of meer info: maria@zen.nl