Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zenmeditatiecursus geeft meer rust en energieTijdens de cursus leer je de eeuwenoude techniek van zenmeditatie en hoe je die dagelijks toe kunt passen. De introductiecursus bestaat uit één les per week en duurt vijf maanden. Elke les begint met een interactieve inleiding. Daarna wordt er gemediteerd, afgewisseld met loopmeditatie en we sluiten af met thee. De inleidingen geven je inzicht in de oorzaken van onrust en handvaten hoe dit te veranderen. Ook behandelen we onderwerpen uit de zentraditie om op een zenvolle manier naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. Daarnaast maak je kennis met wat moderne wetenschap en psychologie zeggen over de positieve effecten van zenmeditatie, zoals:

effecten van zen meditatie
    effecten van zen meditatie
  • meer rust
  • minder stress
  • beter slapen
  • beter voelen
  • meer aandacht
  • beter kunnen luisteren
  • minder storende emoties
  • meer energie


Zen is een beproefde methode om meer op je gemak te zijn met het leven en ook bij tegenslagen rust te ervaren en helder inzicht te ontwikkelen. De deskundige lessen bij Zen.nl Zutphen helpen je de techniek van het regelmatig mediteren onder de knie te krijgen. Daarbij leren we onder andere hoe in balans te zijn, zowel fysiek als geestelijk, keuzes te maken waardoor vitaliteit en creativiteit gerealiseerd kunnen worden en hebben we aandacht voor het ego en symbolen. Hiermee word jij aangemoedigd om je thuis te voelen in - en bewust te zijn van - lijf en leven. Zo word je steeds meer bevriend met jezelf, de ander en de omstandigheden.

Regelmatige beoefening van zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven en werken. Deel 1 van deze introductiecursus, die twee keer per jaar voor 4 of 5 maanden van start gaat, geeft je in wekelijkse lessen de mogelijkheid om de basisbeginselen van zen te leren. Aan de hand van het basisboek (deel 1) voor deze zen-training "Leer denken wat je wilt denken" van zenmeester Rients Ritskes leer je doelgericht en effectief te mediteren en komen tal van onderwerpen aan bod die in het dagelijks leven centraal staan, zoals: omgaan met stress, keuzes maken, aandacht en geluk.

Wil jij dit ook leren en ervaren? Zet de stap en meld je aan voor de introductiecursus.

De cursus ‘Leer denken wat je wilt denken’ wordt gegeven in 16 of 19 wekelijkse lessen om samen voldoende basis te leggen om zenmeditatie in te bouwen in je dagelijkse leven. Een groep motiveert om het mediteren te blijven oefenen. Dus schrijf je in met de bedoeling de cursus af te maken.! Je kunt daarna doorstromen naar een gevorderdencursus. De vervolgcursus deel 2 (gevorderdencursus) ‘Leer voelen wat je wilt voelen’ geeft helderheid op de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties. Zen kan helpen om anders met gevoelens om te gaan: niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. We ontwikkelen een benaderingswijze van onze gevoelswereld die herkenbaar is en die direct in de praktijk toegepast kan worden. Van frustratie naar inspiratie; van overgevoeligheid naar fijngevoeligheid.

Jaartraject

Doelgericht het mediteren in je dagelijkse praktijk inbouwen en tot een vast ritueel en een nieuwe gezonde gewoonte maken kost tijd en (zelf)inzicht. Dit jaartraject (bestaande uit intro. deel 1 en vervolg deel 2) geeft je de grootste slaagkans, mede dankzij de enorme vertrouwdheid en steun die in de groep kan ontstaan in een jaar.

Voorafgaand aan de introductiecursus is het aan te raden een gratis proefles te volgen om kennis te maken. Info en aanmelding gratis proefles klik hier

NB Er zijn geen lessen van 27 april tot 5 mei '24 wegens de meivakantie.

Ja! Ik schrijf me graag in voor de introductiecursus op:

Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.
Instromen in reeds gestarte groep is mogelijk t/m de 4e les en in overleg.

Dinsdag, 20.00-21.30 uur (start 3 september)
Donderdag, 9.00-10.30 uur (start 5 september)
Breng me graag op de hoogte van de start van nieuwe introductiecursussen bij Zen.nl Zutphen.

Tarief:
(bij cursusduur: 5 maanden)
Particulier € 345,- / € 69,- per mnd.
Voltijdstudent € 212,50 / € 42,50 per mnd.
Bedrijf € 475,- / € 95,- per mnd. inclusief BTW en met factuur

Zie ook: prijzen en kortingen.


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.