omdat aandacht werkt omdat aandacht werkt
 

Wekelijks introductiecursus

Onderaan deze pagina kun je je inschrijven voor de komende introductiecursus van Zen.nl Zutphen.

Voorafgaand aan de introductiecursus is het aan te raden een gratis proefles te volgen om kennis te maken. Info en aanmelding gratis proefles klik hier

Zen is een beproefde methode om meer op je gemak te zijn met het leven en ook bij tegenslagen rust te ervaren en helder inzicht te ontwikkelen. De deskundige lessen bij Zen.nl Zutphen helpen je de techniek van het regelmatig mediteren onder de knie te krijgen. Daarbij leren we onder andere hoe in balans te zijn, zowel fysiek als geestelijk, keuzes te maken waardoor vitaliteit en creativiteit gerealiseerd kunnen worden en hebben we aandacht voor het ego en symbolen. Hiermee word jij aangemoedigd om je thuis te voelen in - en bewust te zijn van - lijf en leven. Zo word je steeds meer bevriend met jezelf, de ander en de omstandigheden.

Regelmatige beoefening van zenmeditatie heeft een positieve uitwerking op de kwaliteit van je leven en werken. Deel 1 van deze introductiecursus, die twee keer per jaar voor 4 of 5 maanden van start gaat, geeft je in wekelijkse lessen de mogelijkheid om de basisbeginselen van zen te leren. Aan de hand van het basisboek (deel 1) voor deze zen-training "Leer denken wat je wilt denken" van zenmeester Rients Ritskes leer je doelgericht en effectief te mediteren en komen tal van onderwerpen aan bod die in het dagelijks leven centraal staan, zoals: omgaan met stress, keuzes maken, aandacht en geluk.

Wil jij dit ook leren en ervaren? Zet de stap en meld je aan voor de introductiecursus.

De cursus ‘Leer denken wat je wilt denken’ wordt gegeven in 16 of 19 wekelijkse lessen om samen voldoende basis te leggen om zenmeditatie in te bouwen in je dagelijkse leven. Een groep motiveert om het mediteren te blijven oefenen. Dus schrijf je in met de bedoeling de cursus af te maken.! Je kunt daarna doorstromen naar een gevorderdencursus. De vervolgcursus deel 2 (gevorderdencursus) ‘Leer voelen wat je wilt voelen’ geeft helderheid op de verwarrende werkelijkheid van gevoelens en emoties. Zen kan helpen om anders met gevoelens om te gaan: niet door ze te onderdrukken, maar juist door ze te onderzoeken. We ontwikkelen een benaderingswijze van onze gevoelswereld die herkenbaar is en die direct in de praktijk toegepast kan worden. Van frustratie naar inspiratie; van overgevoeligheid naar fijngevoeligheid.

Voorafgaand aan de introductiecursus is het aan te raden een gratis proefles te volgen om kennis te maken. Info en aanmelding gratis proefles klik hier

Lesrooster

2023 Tijden Docent
Dinsdag 20.00-21.30 uur
(vanaf 12 sept.)
Maria
Donderdag 11.00-12.30 uur Jaartraject*
Leer denken en voelen
(vanaf 14 sept.)
Maria

NB. In de kerstvakantie, 24 dec. ‘23 tot en met 1 jan.’24 zijn er GEEN lessen.

2024 (voorlopig) Tijden Docent
Dinsdag 20.00-21.30 uur
(vanaf 13 feb.)
Maria
Woensdag 18.00-19.30 uur
(vanaf 14 feb.)
 
Donderdag 11.00-12.30 uur Jaartraject*
deel 2
(vanaf 15 feb.)
Maria

NB Er zijn geen lessen van 27 april tot 5 mei '24 wegens de meivakantie.

* Doelgericht het mediteren in je dagelijkse praktijk inbouwen en tot een vast ritueel en een nieuwe gezonde gewoonte maken kost tijd en (zelf)inzicht. Dit jaartraject geeft je de grootste slaagkans, mede dankzij de enorme vertrouwdheid en steun die in de groep kan ontstaan in een jaar.

Ja! Ik schrijf me graag in voor de introductiecursus op:

Aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.
Instromen in reeds gestarte groep is mogelijk t/m de 4e les en in overleg.

Dinsdag, 20.00-21.30 uur (start 13 feb.)
Woensdag, 18.00-19.30 uur (start 14 feb.)
Donderdag, 11.00-12.30 uur (instromen jaartraject mogelijk op 15 feb. na wintercursus of in overleg)
Breng me graag op de hoogte van de start van nieuwe introductiecursussen bij Zen.nl Zutphen.

Tarief:
(bij cursusduur: 5 maanden)
Particulier € 325,- / € 65,- per mnd.
Voltijdstudent € 200,- / € 40,- per mnd.
Bedrijf € 450,- / € 90,- per mnd. inclusief BTW en met factuur

Als je niet over voldoende financiële mogelijkheden beschikt om te betalen voor de cursus zijn er kortingsmogelijkheden. Hiervoor graag contact opnemen met Maria. Zie ook: Prijzen en kortingen.


Mijn gegevens:

Naam*:
   


Op welke wijze heb je kennis gemaakt met Zen.nl?


Opmerkingen:

* Deze velden zijn verplicht bij inschrijving

Voor onze inschrijvings- en andere voorwaarden zie algemene voorwaarden cursussen.