Omdat aandacht werkt

Omdat aandacht werkt


 

Zen.nl Zutphen leraren


Maria Boere-Plat (geboren in 1964) heeft een rijke ervaring op het gebied van meditatie en lesgeven. Sinds 2016 beoefent ze meditatie bij Zen.nl en werd opgeleid als zenmeditatieleraar bij Zen.nl Lochem. In 2020 behaalde ze haar zenlerarencertificaat en deed daarna de opleidingen tot zencoach en dialoogtrainer. Maria heeft een achtergrond als logopedist waar ze haar veelzijdige ervaring opdeed in lesgeven, coachen en trainen. Als moeder van vier volwassen kinderen begrijpt ze het grote belang van aandacht in het dagelijks leven. Van jongs af aan heeft Maria interesse gehad in martial arts en heeft ze verschillende meditatietechnieken beoefend. Uiteindelijk vond ze de rust, regelmaat en diepgang die ze zocht in de nuchtere benadering van Zen.nl. Met haar passie voor de zenweg van een leven lang leren, wil Maria haar ervaring en inzichten graag delen met anderen die ook op zoek zijn naar meer balans, harmonie en welzijn in hun leven. Maria geeft leiding aan Zen.nl Zuthpen, waar ze samen met haar team zo veel mogelijk mensen wil faciliteren op hun pad van meditatie en persoonlijke groei. Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Maria via
e-mail: maria@zen.nl
Maria Boere-Plat zenleraar Zen.nl Lochem
 

Marjan Hoving (1969) is in januari 2016 begonnen met zenmeditatie en is gestart met de opleiding in 2020. Haar opleider en coach was Tara Kirchner. Marjan is opgeleid als arbeidssocioloog en maakte op haar 39e de overstap naar het onderwijs. Ze begeleidt nu kleuters als juf op een basisschool en werkt daarnaast op de sportschool, waar ze RPM (spinning) geeft. Haar doel is om eraan bij te dragen mensen zo goed mogelijk in hun vel te laten zitten. Graag deelt ze haar eigen ervaring met wat zenmeditatie kan betekenen voor duurzaam geluk, met zoveel mogelijk anderen.
e-mail: marjan@zen.nl
Marjan Hoving zenleraar Zen.nl Zutphen
 

Renate Kwakkel-Folkers (1976) mediteert sinds 2016 bij Zen.nl. Vanaf de proefles voelde zij zich er thuis. Ze deed de zenlerarenopleiding onder leiding van Tara Kirchner. Renate is getrouwd, heeft twee kinderen en werkt als logopedist in de eerste lijn. Het mediteren en het zencoaching-traject hebben haar, zowel privé als in haar werk veel gebracht en inzicht gegeven.
Renate: 'Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe meer verbinding en geluk je ervaart. Dat wil ik met mijn begeleiding graag delen, om mensen zo ook meer rust, balans en geluk te laten vinden in zichzelf.'

e-mail: renate@zen.nl
Renate Kwakkel-Folkers zenleraar Zen.nl Zutphen
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en was leerling van Hirata Roshi van Tenryu-ji van 1986 tot 2008. Rients is oprichter en sinds 2010 zenmeester van Zen.nl en heeft meer dan 30 jaar ervaring als zenleraar. Daarnaast is hij auteur van 12 boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl