zen meditatie cursus centrum

leeg stukje

Zen.nl Zutphen leraren


Tara Kirchner (1964) is in 2012 begonnen met zenmeditatie en is opgeleid tot zenleraar door Floor Rikken en wordt nu gecoacht door Nicola Kneepkens. Ze is fulltime zencoach, zenleraar en zenyoga docent. Bij deze vormen van begeleiding staat persoonlijke en relationele ontwikkeling centraal. Haar doel is zoveel mogelijk mensen aan te moedigen zich thuis te voelen in - en bewust te laten zijn van - lijf en leven. Daarbij heeft ze veel aandacht voor signalen van het lichaam en zelfcompassie. Tara leidt Zen.nl Zutphen.
e-mail: tara@zen.nl
Tara Kirchner zenleraar zencoach Zen.nl Zutphen
 

Renate Kwakkel-Folkers (1976) mediteert sinds 2016 bij Zen.nl. Vanaf de proefles voelde zij zich er thuis. Ze doet de zenlerarenopleiding onder leiding van Tara Kirchner. Renate is getrouwd, heeft twee kinderen en werkt als logopedist in de eerste lijn. Het mediteren en het zencoaching-traject hebben haar, zowel privé als in haar werk veel gebracht en inzicht gegeven.
Renate: 'Hoe beter je jezelf leert kennen, hoe meer verbinding en geluk je ervaart. Dat wil ik met mijn begeleiding graag delen, om mensen zo ook meer rust, balans en geluk te laten vinden in zichzelf.'
e-mail: renate@zen.nl
Renate Kwakkel-Folkers zenleraar Zen.nl Zutphen
 

Rients Ritskes (1957) mediteert vanaf zijn 17e en heeft getraind onder leiding van veel verschillende Amerikaanse en Japanse zenmeesters en is oprichter van Zen.nl. Hij is inmiddels meer dan 25 jaar zenleraar en auteur van een tiental boeken waarin de praktische toepassing van zen centraal staat. Voordat hij in 1992 fulltime zenleraar werd, was hij 10 jaar studieadviseur aan de medische faculteit in Utrecht.
e-mail: rients@zen.nl
zenmeester schrijver zenleraar Rients Ritskes oprichter Zen.nl